Το μεγάλο ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ στο Λονδίνο πλησιάζει και οι ρεπόρτερ των «Κανονιέρηδων» στους Times και τον Guardian, δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στην Αγγλία, αναλύουν στο gazzetta.gr την ομάδα του Βενγκέρ, παρουσιάζουν τα δυνατά και τα αδύνατά της σημεία και κάνουν τις προβλέψεις τους για το ματς.

Μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα

Έϊμι Λόρενς (Guardian): Δυστυχώς αυτή τη στιγμή η Άρσεναλ βρίσκεται σε ένα σημείο με πάρα πολλά μειονεκτήματα. Παρά τις μαζεμένες μεταγραφές στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, η ομάδα είναι πιο αδύναμη από την περσινή χρονιά, κυρίως επειδή έχασε τους δύο εξαιρετικούς δημιουργικούς της παίκτες. Τον Φάμπρεγας και τον Νασρί, όπως και τον πιο εμπνευσμένο νεαρό μέσο της, τον Γουίλσιρ, ο οποίος είναι τραυματίας. Όλοι αυτοί οι παίκτες έχουν τόσο ποιότητα, όσο και μαχητικότητα, στοιχεία που λείπουν πολύ. Ο τραυματισμός του Τόμας Βερμάαλεν στην αμυντική τετράδα, αποτελεί επίσης ένα σημαντικό πρόβλημα. Στην άμυνα γίνεται... μακελειό.

 Η αυτοπεποίθηση ποτέ δεν ήταν χαμηλότερη στην περίοδο του Βενγκέρ. Το καταστροφικό ξεκίνημα στη χρονιά σε συνδυασμό με το κακό τελείωμα της περσινής σεζόν συνθέτουν το σκηνικό. Τα πλεονεκτήματα; Κυρίως το ότι τα πράγματα δεν μπορούν να πάνε χειρότερα! Η Άρσεναλ συνεχίζει να ευελπιστεί ότι τα νέα αποκτήματα, κυρίως ο Αρτέτα, ο Ζερβίνιο και ο Μέρτεσακερ μπορούν να κάνουν τη διαφορά και ότι κάποιοι από τους νέους παίκτες μπορούν να βρουν την πλατφόρμα ώστε να αναδείξουν το ταλέντο τους χωρίς τόσο πολύ πίεση. Στην καλή της μέρα, η Άρσεναλ μπορεί να παίξει υψηλού επιπέδου επιθετικό ποδόσφαιρο και να πετύχει αρκετά γκολ. Επίσης, ο τερματοφύλακας Στσέζνι είναι εκπληκτικός και ευτυχώς έχει την αυτοπεποίθηση ώστε να μην επηρεάζεται εύκολα από τα πολλά γκολ που δέχεται.

Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr