Ο Αντρέ Ονάνα γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1996 στο χωριό Νκολ Νγκολ του Καμερούν και αυτό που τον ένοιαζε σε παιδική ηλικία ήταν η ειρήνη και η ευτυχία. Η οικογένεια του ήταν φτωχή και παρείχε σε αυτόν και τα άλλα τέσσερα αδέρφια του μόνο τα βασικά αγαθά.
Δεν υπήρχε ρεύμα στο σπίτι, ενώ ως έφηβος μαζί με τα αδέρφια του έκαναν μπάνιο σε ένα κοντινό ποτάμι. Στον μικρό Αφρικανό του άρεσε πολύ να παίζει ποδόσφαιρο και για κάποιο λόγο λάτρευε να είναι κάτω από την εστία.
Τον είδαν να παίζει σε γήπεδο με άμμο
Όταν ο Αντρέ έγινε 11 ετών ένας... κατάσκοπος από την Ακαδημία του Σαμουέλ Ετό τον είδε να παίζει σε ένα αμμώδες γήπεδο. Αμέσως, ο σκάουτερ έτριψε τα χέρια του από ικανοποίηση. Γνώριζε πως είχε στο μπλοκάκι του ένα τεράστιο ταλέντο που δεν ήταν μόνο για την Αφρική. Έτσι ξεκίνησε η ποδοσφαιρική ιστορία του Αντρέ Ονάνα.
Στην Ακαδημία του παλαίμαχου Καμερουνέζου επιθετικά έμαθε για τρία χρόνια όλα τα μυστικά του γκολποστ και αναδείχθηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας στο Καμερούν στην ηλικία του.
Τον... τσάκωσε η Μπαρτσελόνα
Δεν άργησε να μπει στο μεταγραφικό ραντάρ της Μπαρτσελόνα και αυτή ήθελε να τον δει να μεγαλώνει στη Λα Μασία. Στα 13 του είχε τη μεγάλη ευκαιρία στους μπλαουγκράνα για να γίνει ακόμα καλύτερος, αλλά ότι δεν είχε κανέναν από την οικογένεια του δίπλα του, αλλά και η εκμάθηση της γλώσσας δεν τον βοήθησε.
Παρόλα αυτά, ήταν χαρούμενος που έπαιζε ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Όπως ήταν αναμενόμενο, η άνοδός του στις τάξεις του συλλόγου δεν ήταν χωρίς προκλήσεις και ο συναγωνισμός ήταν μεγάλο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μετακομίσει στον Άγιαξ το 2015. Μετά την Ολλανδία βρέθηκε στην Ιταλία και την Ίντερ και φέτος φοράει τα γάντια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία.
Καλύτερος με τα πόδια, παρά με τα χέρια
Ο Αντρέ Ονάνα στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής με το λάθος του στο πρώτο γκολ της Μπάγερν Μονάχου και πήρε πάνω του όλη την ευθύνη. Η αλήθεια είναι, όπως θα δείτε και στο βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του από τη φετινή παρουσία του στην Premier League, είναι πως είναι καλύτερος με τα πόδια, παρά με τα χέρια, αφού οι περισσότερες καθοριστικές επεμβάσεις του γίνονται με τα πόδια.