Στον θρόνο της για 15η φορά στην ιστορία της ανέβηκε και πάλι η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε 2-0 της Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ, με σκόρερς τους Καρβαχάλ (74') και Βινίσιους (83').

Οι Βεστφαλοί ήταν εντυπωσιακοί στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας πολλές και μεγάλες ευκαιρίες, με σημαντικότερη το δοκάρι του Φούλκρουγκ, όμως δεν σκόραραν και επέτρεψαν στη Ρεάλ να αναδιοργανωθεί στο δεύτερο, να ανεβάσει απόδοση και να φτάσει στο πολύτιμο τρόπαιο με μια κεφαλιά του Καρβαχάλ και ένα όμορφο πλασέ του Βινίσιους.

Το ματς

Σαν "δαιμονισμένη" μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του "Γουέμπλεϊ" η Ντόρτμουντ αιφνιδιάζοντας για τα καλά την άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης, που τα... χρειάστηκε για τα καλά αρκετές φορές στο πρώτο 45λεπτο.

Οι Γερμανοί πίεζαν πολύ ψηλά και ασφυκτικά τους αντιπάλους τους κι έτσι έβγαλαν αρκετές φάσεις μπροστά στην μαδριλένικη εστία, εκμεταλλευόμενοι και την ταχύτητα των παικτών της ομάδας στις αντεπιθέσεις (βλέπε Αντεγέμι). Στο 14' ήρθε η πρώτη σημαντική ευκαιρία για τη Ντόρτμουντ με το πλασέ του Μπραντ μέσα από την μικρή περιοχή που πέρασε άουτ, ενώ στο 21' ο Αντεγέμι έφυγε στην πλάτη της ισπανικής άμυνας, πέρασε τον Κουρτουά, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και από πολύ πλάγια θέση δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση.

Δύο λεπτά μετά (23') σημειώθηκε η μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα και πάλι από τους Βεστφαλούς, όταν ο Φούλκρουγκ βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουρτουά, πλάσαρε με το αριστερό, όμως η μπάλα χτύπησε το αριστερό δοκάρι του Βέλγου τερματοφύλακα, ο οποίος είπε "όχι" και στο 28' σε νέο σουτ του Αντεγέμι. Στο 41' ο Ζάμπιτσερ απείλησε με μακρινό σουτ, αλλά ο Κουρτουά έπεσε και απέκρουσε, με τη Ρεάλ να δείχνει... σοκαρισμένη από την πίεση της Ντόρτμουντ και να αναλώνεται μόνο σε ορισμένα σουτ από μακριά, που δεν θορύβησαν ιδιαίτερα την γερμανική άμυνα.

 

Διαφορετική εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ, δείχνοντας μια παραπάνω... ζωηράδα στο παιχνίδι της, χάνοντας την πρώτη καλή στιγμή της στον τελικό στο 49' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κρόος, που έβγαλε δύσκολα ο Κόμπελ. Οι Μαδριλένοι είχαν πάρει μέτρα στο γήπεδο και στο 57' απείλησαν εκ νέου με σουτ του Καρβαχάλ. Στο 63' ήρθε η σειρά της Ντόρτμουντ να βγει μπροστά, αλλά ο Κουρτουά ήταν ετοιμοπόλεμος σε κεφαλιά του Φούλκρουγκ, αλλά στο 69' ξανά η Ρεάλ απείλησε με γέμισμα του Βινίσιους που έφυγε λίγο άουτ, προετοιμάζοντας το... έδαφος για το γκολ.

Γκολ το οποίο ήρθε για τη "βασίλισσα" στο 74', όταν ύστερα από τρομερή εκτέλεση κόρνερ του Κρόος, ο Καρβαχάλ σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους στην γερμανική άμυνα και με άπιαστη κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ισπανική ομάδα. Το 0-1 έδωσε άλλον αέρα στη Ρεάλ που συνέχισε να πιέζει και για δεύτερο τέρμα ώστε να... καθαρίσει την υπόθεση νίκη. Στο 78' ο Μπέλινγχαμ έχασε ακόμα μία τεράστια φάση, ενώ στο 81' και στο 82' ο Κόμπελ πραγματοποίησε επικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Καμαβίνγκα και Νάτσο.

 

Τελικά, το 0-2 για τη Ρεάλ ήρθε στο 83', ύστερα από τραγικό λάθος στην άμυνα της Ντόρτμουντ, με τον Μπέλινγχαμ να κλέβει, να δίνει στον αμαρκάριστο Βινίσιους, που με αρκετό χώρο μέσα από την περιοχή, πλάσαρε εύστοχα τον Κόμπελ και διπλασίασε τα τέρματα των Μαδριλένων, "κλειδώνοντας" ουσιαστικά τη νίκη-τίτλο για την ομάδα του, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Ντόρτμουντ, η οποία σκόραρε στο 87' με κεφαλιά του Φούλκρουγκ, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

 

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά με highlight την αλλαγή του Τόνι Κρόος και το standing ovation που γνώρισε, καθώς αυτό το ματς ήταν το τελευταίο του με τη φανέλα της Ρεάλ, η οποία έφτασε στην 15η κατάκτηση του Champions League και έκτη τα τελευταία δέκα χρόνια!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τσαν (81’ Μάλεν), Ζάμπιτσερ, Σάντσο, Μπραντ (81’ Αλέ), Αντεγέμι (72’ Ρόις), Φίλκρουγκ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος (85’ Μόντριτς), Μπέλινγχαμ (85’ Χοσέλου), Ροντρίγκο (90’ Μιλιτάο), Βινίσιους (90'+4' Βάθκεθ).