Ο… πληθυντικός στην αναφορά για τις κληρώσεις έχει να κάνει με το γεγονός ότι εκτός από την αυριανή (14:00) κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό, ο Δικέφαλος έχει τα μάτια του και το μυαλό του και στην σημερινή (14:00) για τον πρώτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σήμερα λοιπόν στην Νιόν θα διεξαχθεί η κλήρωση του πρώτου προκριματικού γύρου και μέσα από αυτή πιθανότατα να προκύψει το ζευγάρι από όπου ο ΠΑΟΚ θα «πάρει» τον πρώτο του αντίπαλο φέτος στην Ευρώπη στην πολύ μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του για να παίξει στο νέο League Stage του Champions League.

Η μοναδική περίπτωση οι πρωταθλητές να γνωρίζουν με ποιον θα παίξουν στο δεύτερο προκριματικό γύρο και να μην περιμένουν τα παιχνίδια του πρώτου προκριματικού, ειναι να κληρωθούν με την Γιαγκελόνια. Η πρωταθλήτρια Πολωνίας και άλλοτε ομάδα του Κάρολ Σφιντέρσκι είναι η μοναδική ομάδα που περιμένει στο γκρουπ των ανίσχυρων και περιμένει να πλαισιωθεί από τους υπόλοιπους που θα περάσουν από τις… παγίδες που ενδεχομένως να υπάρχουν στα πρώτα παιχνίδια.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ο ΠΑΟΚ θα γνωρίζει τον πιθανό του αντίπαλο στον δεύτερο προκριματικό γύρο από τα ματς που θα διεξαχθούν στις 9-10 Ιουλίου και στις 16-17 Ιουλίου. 

Πάμε να δούμε πως η UEFA χώρισε τις 28 ομάδες που θα παίξουν στον πρώτο προκριματικό σε τρία υπογκρουπ ισχυρών και ανίσχυρων ενόψει της κλήρωσης που θα γίνει σήμερα (14:00) το μεσημέρι :

Γκρουπ 1

Ισχυροί

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)

Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ)

Δε Νιου Σεντς (Ουαλία)

Μπαλκάνι (Κόσοβο)

Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Βοσνία)

Ανίσχυροι

Χάμρουν Σπάρτανς (Μάλτα)

Στρούγκα (Σκόπια)

Ντέσιτς (Μαυροβούνιο)

Εγνατία (Αλβανία)

Σάντα Κολόμα (Ανδόρα)

Γκρουπ 2

Ισχυροί

Ελσίνκι (Φινλανδία)

Φλόρα Ταλίν (Εσθονία)

Κλάκσβικ (Νήσοι Φερόε)

Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)

Ρίγα RFS (Λετονία)

Ανίσχυροι

Τσέλιε (Σλοβενία)

Λάρνε (Βόρειος Ιρλανδία)

Πανεβέζις (Λιθουανία)

Βίκινγκουρ (Ισλανδία)

Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο)

Γκρουπ 3

Ισχυροί

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)

Στεάουα (Ρουμανία)

Πιούνικ (Αρμενία)

Πετροκούμπ (Μολδαβία)

Ανίσχυροι

Ντιναμό Μπατούμι (Γεωργία)

Ντιναμό Μίνσκ (Λευκορωσία)

Ορνταμπάσι (Καζακστάν)

Βίρτους 1964 (Σαν Μαρίνο)

Πηγή: sfina.gr