Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης διατήρησε το πλεονέκτημα που της έδωσε το 4-3 της Τούμπας και με το 1-0 στη Βοσνία εναντίον της Μπάνια Λούκα πήρε το εισιτήριο για το επόμενο στάδιο της προκριματικής φάσης, στην οποία θα συναντήσει τη σουηδική Μάλμε. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μουργκ.

Με τη νίκη ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε και τη συμμετοχή του στη league phase. Τί σημαίνει αυτό; Ότι αν αποκλειστεί από τη Μάλμε, τότε εξασφαλίζει απευθείας παρουσία στη League Stage του UEFA Conference League.

Δοκάρι ο Κουλιεράκης – Γκολ ο Μουργκ

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός στο ξεκίνημα. Ειδικά στα πρώτα λεπτά δεν μπορούσα να ακουμπήσει μπάλα, επειδή υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των παικτών, οι οποίοι έψαχναν τα πατήματά τους στο γήπεδο. Μάλιστα εξαιτίας των κενών η Μπάνια Λούκα έκανε δύο μπασίματα στην περιοχή του. Ειδικά στο 4' σήμανε συναγερμός στην άμυνα των «ασπρόμαυρων», όταν ο Κούλασικ σέντραρε από δεξιά με την ελληνική ομάδα να είναι άδεια στο δεύτερο δοκάρι, ο Εκόνγκ όμως έβαλε κόντρα και εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν όμως να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να βγούνε μπροστά. Στο 8' έκαναν την πρώτη τους ενέργεια με ένα συρτό σουτ του Μπάμπα και έξι λεπτά αργότερα πραγματοποίησαν την πρώτη καλή φάση στο ματς, η οποία φάνηκε πως ήταν δουλεμένη στην προπόνηση. Στο 14', σε φάση κόρνερ, οι «ασπρόμαυροι» έπαιξαν άψογα την κομπίνα, ο Μουργκ εκτέλεσε, ο Κουλιεράκης πετάχτηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντο δοκάρι και να απομακρύνεται.

Η πίεση του ΠΑΟΚ αυξήθηκε αισθητά και στο 25' οι προσπάθειές του ανταμείφθηκαν. Ύστερα από υπέροχη ομαδική προσπάθεια, ο Τάισον έδωσε στον Οζντόεφ, εκείνος βρήκε με τη μία στον Μουργκ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα στην κίνηση για το 0-1. Μάλιστα ο Αυστριακός είχε ευκαιρία να σκοράρει και δεύτερο τέρμα στο 36' με ωραίο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα όμως πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους οι Βόσνιοι έβγαλαν την πρώτη τους φάση με τον Μέγιερς.

Κρατήθηκε στο δεύτερο μέρος

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι «ασπρόμαυροι» έκαναν τρομερή προσπάθεια με Ντεσπότοφ και Τάισον, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Σισκόφσκι στο 49', με τους δύο παίκτες να ταλαιπωρούν αρκετά τα επόμενα λεπτά τους γηπεδούχους, αλλά χωρίς αντίκρυσμα, με τον Λουτσέσκου να τους αλλάζει με Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς στο 62' για να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική του γραμμή.

Παρότι ο ΠΑΟΚ είχε εκμηδενίσει επιθετικά τους Βόσνιους, χαλάρωσε και στο 73' δέχτηκε έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο. Ο Λούκιτς όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την έξυπνη σέντρα του Ερέρα. Εν τω μεταξύ από το 71' είχε μπει στο παιχνίδι αντί του σκόρερ Μουργκ ο Μαντί Καμαρά, ο οποίος έδειξε εξ αρχής τα δείγματα γραφής του, με πολύ καλό κράτημα της μπάλας και προώθησης του παιχνιδιού. Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 87', όταν ο Κωνσταντέλιας έκανε φοβερή ατομική ενέργεια, άδειασε δύο αμυντικούς, το πλασέ του όμως πήγε πάνω στον τερματοφύλακα.

Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες επιυετικές εκλάμψεις στις καθυστερήσεις, όπου είχαν και κάποια παράπονα για πέναλτι, το σκορ όμως δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.