Ο ΠΑΟΚ την πάτησε από τη Μάλμε στην Τούμπα και αποχαιρέτησε το Champions League, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε με 4-3 υπέρ των Σουηδών (6-5 το συνολικό σκορ) στην παράταση.

Ο Δικέφαλος του Βορρά κρατούσε στα χέρια του την πρόκριση έως το 90+6', όταν στάθηκε άτυχος, αφού η Μάλμε ισοφάρισε σε 3-3 με ένα απίθανο γκολ του Ζέτερστρεμ μετά από κόντρα και έστειλε το ματς στην παράταση. Στο έξτρα ημίωρο οι Σουηδοί είχαν περισσότερες δυνάμεις και έφτασαν στο 4-3 με γκολ του Κρίστιανσεν (99'), που τους έδωσε την πρόκριση για τα Play-offs του Champions League.

Το παιχνίδι είχε τρομερή εξέλιξη στο πρώτο ημίχρονο, με τη Μάλμε να παίρνει προβάδισμα με τον Νανάσι στο 10', αλλά τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει στο 21' με απευθείας φάουλ του Τάισον στο 21' και να παίρνει προβάδισμα με σουτάρα του Κουλιεράκη από πολύ μακρινή απόσταση στο 43'. Η Μάλμε ισοφάρισε εκ νέου με τον Νανάσι στο 45' και ο Δικέφαλος προηγήθηκε εκ νέου με τον Ζίβκοβιτς στο 45+3'.

Πλέον ο ΠΑΟΚ επικεντρώνεται στα Play-offs του Europa League, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση στη League Stage, με αντίπαλο τη νικήτρια του ζευγαριού Τσέλιε - Σάμροκ Ρόβερς.

Έτσι παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πόνταρε στους "παλιούς", παρατάσσοντας τον ΠΑΟΚ με μόλις έναν παίκτη που δεν ήταν στην ομάδα την περυσινή σεζόν (Καμαρά). Στο 4-2-3-1 του Ρουμάνου τεχνικού, ο Κοτάρσκι κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, με τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη και Μπάμπα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Οζντόεφ και Καμαρά έπαιξαν ως δίδυμο στον άξονα, ενώ οι Κωνσταντέλιας, Τάισον (αριστερά) και Ζίβκοβιτς (δεξιά) πήραν θέση πίσω από τον σέντερ φορ, Τόμας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε "μουδιασμένα" στο ματς και δεν πατούσε καλά στα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες του Λουτσέσκου όχι μόνο δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της γεμάτης Τούμπας στο ξεκίνημα, αλλά αντιθέτως έμειναν από νωρίς πίσω στο σκορ με ένα "φθηνό". Από δυνατή εκτέλεση πλαγίου άουτ στο 10' η μπάλα έφτασε στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Γιάνσον πήρε κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι και ο Νανάσι, αφού βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι λόγω αδράνειας του Σάστρε, έκανε το το 1-0 για τη Μάλμε με κεφαλιά στη μικρή περιοχή.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου έψαχναν τα πατήματά τους και δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική ευκαιρία για ισοφάριση σε κανονική ροή αγώνα, όμως η κλάση του Τάισον έδωσε τη λύση στο 21' ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Βραζιλιάνος άσος εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, έδωσε "τρελά" φάλτσα στην μπάλα και αυτή πέρασε από όλους, για να καταλήξει στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα του Νταλίν.

Το γκολ έδωσε ώθηση στον ΠΑΟΚ, ο οποίος άρχισε να "ζωντανεύει" στην επίθεση, την ώρα που ταυτόχρονα κρατούσε με σχετική ευκολία τους Σουηδούς μακριά από τα δικά του καρέ. Στο 28' ο Ζίβκοβιτς γύρισε την μπάλα από πλάγια θέση με το κεφάλι και βρήκε τον Τόμας, ο οποίος έκανε την προβολή αλλά νικήθηκε από τον Νταλίν.

Μετά από ένα "άγονο" 15λεπτο χωρίς κάποια φάση στο ματς, ο Κουλιεράκης... τρέλανε την Τούμπα στο 43'. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ δοκίμασε το πόδι του από πολύ μακριά και έπιασε μία αδιανόητη σουτάρα με το αριστερό, καρφώνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ντάλιν για το 2-1 μέσα σε παροξυσμό!

Ωστόσο το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ήταν ακόμα πιο τρελό. Δεν πέρασαν ούτε 2 λεπτά από την γκολάρα του Κουλιεράκη και η Μάλμε κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 45' έγινε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με στόχο στον Νανάσι, ο οποίος έπιασε σουτ στην κίνηση. Ο Κοτάρσκι αρχικά επενέβη με το δεξί χέρι, όμως στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο αριστερό του και κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 2-2. Στο 45+3 ο Δικέφαλος βρήκε την απάντηση, με τον Ζίβκοβιτς να τροφοδοτείται στα δεξιά, να συγκλίνει και με αριστερό πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με σκορ 3-2 υπέρ του ΠΑΟΚ!

Με το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ έχασε τον Τάισον, καθώς ο Βραζιλιάνος αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Μουργκ στο 49'. Στο 57' πάντως ο Δικέφαλος έφτασε μία... ανάσα από την επίτευξη τέταρτου γκολ, με τον Κουλιεράκη να κάνει την προβολή στη μεγάλη περιοχή της Μάλμε, την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι των Σουηδών. Ακόμα μία τεράστια ευκαιρία χάθηκε στο 59', όταν ο Κωνσταντέλιας βρήκε τον Μουργκ με κάθετη πάσα και αυτός έστειλε την μπάλα άουτ με πλασέ σε τετ α τετ!

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά μετά το 60', με το ματς να κυλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τον ΠΑΟΚ, μιάς και δεν απειλούταν από τους Σουηδούς. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 67', όταν ο Κοτάρσκι έπεσε και μπλόκαρε το επικίνδυνο σουτ του Λάρσεν.

Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, το φινάλε της κανονικής διάρκειας συνοδεύτηκε με... έμφραγμα στην Τούμπα. Έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Δικεφάλου στο 90+6', ο Καμαρά προσπάθησε να απομακρύνει όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον Ζέτερστρεμ και από την κόντρα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα με απίθανο τρόπο, στέλνοντας το ματς στην παράταση!

Στο έξτρα ημίωρο φάνηκε η σαφώς μεγαλύτερη ετοιμότητα της Μάλμε, η οποία βρίσκεται σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό στο πρωτάθλημά της, με αποτέλεσμα να έχει περισσότερα δυνάμεις από τον ΠΑΟΚ. Οι Σουηδοί πήραν τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα της παράτασης και δικαιώθηκαν για την υπεροχή τους στο 99'. Ο Κρίστιανσεν έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Δικεφάλου -που σε ακόμα μία φάση δεν είχε καλή αντίδραση- προτού αποφύγει τον Κοτάρσκι και κάνει το 4-3 προ κενής εστίας. Οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ πάνω στον Σβαμπ στην αρχή της φάσης, ωστόσο το γκολ μέτρησε κανονικά.

Η τρομερή ατομική ενέργεια του Αλί σταμάτησε στο αριστερό χέρι του Κοτάρσκι στο 103', με τον Κροάτη τερματοφύλακα να στερεί το γκολ από τον 26χρονο Σουηδό εξτρέμ και σε τετ α τετ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους του εξτρά χρόνου. Απίθανη δίπλα χαμένη ευκαιρία για τη Μάλμε στο 108', με τον Γιόνσεν να σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι και τον Κρίστιανσεν, στην επαναφορά, να αστοχεί με το κεφάλι με τον Κοτάρσκι εξουδετερωμένο. 
Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ταρίκ Τισουντάλι πήγε να βάλει ένα γκολ α λα Ιμπραϊμοβιτς με το τακουνάκι και με πλάτη στην εστία, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Κι αφού στις καθυστερήσεις ο Νταλίν σταμάτησε το φάουλ του Κιρίλ Ντεσπόντοφ, τα πάντα τελείωσαν. Η Μάλμε πήρε την πρόκριση και θα αντιμετωπίσει στα Play Off του Champions League το νικητή του ζευγαριού Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) - Σπάρτα Πράγας (Τσεχία).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73' Σβαμπ), Καμαρά, Κωνσταντέλιας (85' Βιεϊρίνια), Ζίβκοβιτς (73' Ντεσπόντοφ), Τάισον (49' Μουργκ/101' Τισουντάλι), Τόμας (73' Τσάλοφ).

ΜΑΛΜΕ (Χένρικ Ρίντστρομ): Νταλίν, Λάρσεν (113' Όλσον), Γιάνσον, Ζέτερστρομ, Μπουζανέλο, Ρικς (60' Μπολίν), Γιόνσεν, Πένια (106' Μπεργκ), Νανάζι (79' Κρίστιανσεν), Τέλιν (113' Ρόσλερ), Μποτχάιμ (88' Αμπντί Αλί).
*Κίτρινη κάρτα αντίκρισε στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου για διαμαρτυρία ο Ράζβαν Λουτσέσκου.