Η UEFA ήθελε να κάνει ένα λίφτινγκ στην υψηλότερη διασυλλογική της διοργάνωση για να αποφύγει οποιαδήποτε προσπάθεια για μια πιθανή ευρωπαϊκή Super League. Για αυτόν τον λόγο, τόλμησαν με μια νέα μορφή της φάσης των ομίλων που ήταν αρκετά τολμηρή και που προκάλεσε κάποια διαμάχη λόγω της ταλαιπωρίας των παικτών που έπρεπε να παίξουν περισσότερα παιχνίδια.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η τελευταία καινοτομία στη σεζόν στο Champions League. Και ανανέωσαν, κατά κάποιο τρόπο, ένα χαρακτηριστικό στοιχείο αυτής της διοργάνωσης που πάντα ενθουσίαζε τους ποδοσφαιρόφιλους.

Ο ύμνος του Champions League, που ακούγεται πάντα λίγο πριν την έναρξη των αγώνων και στα τηλεοπτικά κανάλια πριν και μετά τους αγώνες, υπέστη επίσης κάποια παραλλαγή. Η βασική καινοτομία σε αυτό το μυθικό τραγούδι βρίσκεται στη στιγμή που ηχούν τα πνευστά, που πλέον έχουν πιο αξιοσημείωτη παρουσία, ενισχύοντας τη χορωδία που τραγουδά έναν από τους πιο γνωστούς ύμνους στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ενώ οι στίχοι παραμένουν ανέπαφοι

Εκεί όμως που η διαφορά είναι πιο αισθητή είναι στο τέλος της σύνθεσης, όπου προστέθηκε ένα μικρό σόλο τρομπέτας, δίνοντας ένα ακόμα πιο μεγαλειώδες κλείσιμο στη σύνθεση. Ωστόσο, υπήρχαν πολλοί οπαδοί που δεν τους άρεσε αυτή η μικρή ενημέρωση ενός ύμνου που χρονολογείται από το 1992, όταν το παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών έγινε UEFA Champions League.