Η άμυνα είναι αυτή, που αποδεικνύεται καθοριστική.

Ακόμη και η Μπαρτσελόνα, η πλέον θεαματική και επιθετική ομάδα, διατηρώντας το ελάχιστο δυνατό παθητικό, έφτασε στην κατάκτηση των τροπαίων. Οι 5 άρες και οι 7 άρες, είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Αυτό το έχει καταλάβει πολύ καλά ο Βαλβέρδε και δεν θα μπορούσε να το εκφράσει καλύτερα από ό,τι έκανε στην Συνέντευξη Τύπου, μετά το ματς με τον Αρη: όταν κρατάς το μηδέν στην άμυνα, ένα γκολ είναι αρκετό για να σου δίνει τη νίκη.

Και σωστά υιοθετεί την φιλοσοφία αυτή και για την ρεβάνς με την Μέταλιστ. Διότι, το «όσα πάνε και όσα έρθουν», του Μάρκεβιτς, άλλοτε φέρνει αποτέλεσμα (αν μπουν τα γκολ και είναι περισσότερα από του αντιπάλου), άλλοτε όμως όχι (γιατί η μπάλλα δεν σου κάνει το χατίρι κάθε φορά). Και ακριβώς η επίγνωση του προπονητή, επομένως και των παικτών, του βαθμού δυσκολίας της αναμέτρησης της Πέμπτης, δίνει έναν πόντο παραπάνω στον Ολυμπιακό, που έχει πάντα το προβάδισμα με το 0-1 από το Χάρκοβο.

Απλά βλέποντας την αγωνιστική εικόνα της Μέταλιστ, κόντρα στην Μέταλουργκ την Κυριακή, νομίζω ότι ο Βαλβέρδε, πρέπει να ρισκάρει λελογισμένα, και να εκμεταλλευτεί, όποτε εκείνος θεωρεί, ότι είναι το σωστό τάιμινγκ, τα τεράστια αμυντικά κενά του αντιπάλου του, βάζοντας ένα-δυο γκολ, ώστε να μην περάσει το ίδιο ψυχοβγαλτικό βράδυ, όπως με την Ρούμπιν. Διότι θυμίζω, ότι οποιαδήποτε νίκη με παραπάνω από 1 γκολ της Ουκρανικής ομάδας, της δίνει την πρόκριση.

Και θα είναι άδικο, με βάση την εικόνα των δύο αντιπάλων, να μείνει τελικά «εκτός», ο Ολυμπιακός, από αυτή την ομάδα. Ένα συγκρότημα με κάποιους πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, αλλά δίχως την προσωπικότητα, που απαιτείται για τις υψηλές πτήσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πηγή: pamesports.gr