Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος...

Και όμως κόντρα σε κάθε ποδοσφαιρική λογική και κανόνα, η Τσέλσι πάει στο Καμπ Νόου με το 1-0 υπέρ της, αντί να έχει φύγει από το γήπεδο της με 4-5 τεμάχια και να λέει και ευχαριστώ. Για αυτό όμως, το ποδόσφαιρο θα παραμείνει ο βασιλιάς για πάντα. Για αυτά τα βράδια, που το ταμπλό θα διαψεύδει αναλύσεις και προγνωστικά, που αποδείχθηκαν σωστά ως προς την εικόνα, αλλά δεν μπορούσαν να υπολογίσουν τον μεγαλύτερο παράγοντα, που εφόσον ενεργοποιηθεί, καθορίζει από μόνος του την κατάληξη ενός αγώνα: της τύχης.

Τώρα, εάν ο ήλιος ανατείλει από την Δύση, τότε και η Τσέλσι παίζοντας το ίδιο απωθητικό ποδόσφαιρο, χειρότερο και από το ταμπούρι του Γιοβάνοβιτς (αλλά αυτός ο ταλαίπωρος δεν είχε τους παίκτες εκατομμυρίων των Λονδρέζων), θα φύγει με την πρόκριση από την Βαρκελώνη. Αν συμβεί αυτό, είναι πιθανόν να φυτρώσουν μαλλιά στο κεφάλι του Γκουαρντιόλα, που έψαχνε να βρει κάτι να τραβήξει, από ένα σημείο και μετά, αλλά… Για να προκριθεί η Τσέλσι, πρέπει να σκοράρει και να κρατήσει λίγο μπάλλα, και όχι να μην περνάει το κέντρο του γηπέδου. Δεν λέω να ανοιχτεί, για να ξεφτιλιστεί, αλλά να παίξει λίγο ποδόσφαιρο κατοχής.

Βέβαια έβαλαν το χεράκι τους και οι παίκτες του Πεπ στο β ημίχρονο, που μπήκαν επηρεασμένοι από την γκολάρα του Ντρογκμπά και εκβιάζαν σχεδόν όλες τις τελικές τους προσπάθειες. Και όταν δεν το έκαναν, ο Τσεχ ήταν εκεί για να θυμίσει, ότι είναι μεγάλος τερματοφυλακας. Την ίδια ώρα η βροχή είχε φέρει στα μέτρα των μπλε την αναμέτρηση, με το physical game, που αρέσει στο Νησί, και οι «ηρωικές» αποκρούσεις, να τους δίνουν κουράγιο να αντιμετωπίσουν τις επελάσεις. Παίζοντας με 11 (!) μπροστά στην περιοχή του Τσέχου, στο 1/3 του γηπέδου.

Η αλήθεια είναι ότι «έπεσα έξω», πιστεύοντας ότι μόνον η Μπάγερν, θα δημιουργούσε πρόβλημα σε αυτή την σειρά των ημιτελικών (βλέπετε δεν υπολόγισα, ότι θα είχε κάνει βόλτα από το Στάμφορντ Μπριτζ ο Ρεχάγκελ…). Επιμένω όμως, ότι με τις ρεβάνς σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη, το κλάσικο είναι το πιθανότερο ζευγάρι για τον τελικό του Μονάχου. Και μάλιστα με over της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα…

Πηγή: pamesports.gr