Μία από τις πλέον κραυγαλέες είναι, αναμφισβήτητα η περίπτωση του 28χρονου Γάλλου αμυντικού της Ίντερ ο οποίος δεν είναι ούτε τυχαίος, ούτε «χθεσινός». Έχει ήδη κατακτήσει με τους «Πετεινούς» το Μουντιάλ του ’18, χάσει εκείνο του ’22, με τη Μπάγερν Μονάχου πανηγύρισε 4 Μπουντεσλίγκα, 1 Κύπελλο, 2 Σούπερ Καπ Γερμανίας, 1 Champions League, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 1 Παγκόσμιο Συλλόγων, ενώ με την Ίντερ μόλις κατέκτησε τα πρωτάθλημα και το ιταλικό Σούπερ Καπ. Στην εθνική όμως δεν έχει παίξει ακόμη ούτε λεπτό, γιατί ο Ντεσάν επιμένει στον Κουντέ.  

Να’ ταν ο μόνος. Τι να πει και ο Πορτογάλος Ζοάο Φέλιξ, το πρώην φαινόμενο της Μπενφίκα, που η Ατλέτικο Μαδρίτης πλήρωσε το ’19 σχεδόν 100εκ. ευρώ, μετά τον γύρισε σε Τσέλσι και Μπαρτσελόνα. Μηδέν λεπτά και για εκείνον, γιατί ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ εξακολουθεί να εμπιστεύεται περισσότερο τους Ρονάλντο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζότα ή τον Λεάο, ακόμη και όταν ο αστέρας της Μίλαν βρίσκεται έτη φωτός μακριά από τις καλές εμφανίσεις του στο Campionato.

Τα «εξ’ αμάξης», από τον βρετανικό Τύπο, αλλά και τους φιλάθλους τα άκουσε για τα καλά ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ με τον Κόουλ Πάλμερ, σκόρερ 22 γκολ (συν 11 ασίστ) φέτος με την Τσέλσι. Στο χειρότερό τους παιχνίδι (με τη Δανία), τα «Τρία Λιοντάρια» είδαν και έπαθαν να βρουν τους σωστούς, επιθετικούς μηχανισμούς, αλλά ακόμη και όταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός αντικατέστησε τους υποτονικούς  Κέιν, Φόντεν και Σακά, σκέφτηκε πρώτα τους Μπόουεν, Εζέ, Ουότκινς και καθόλου τον Πάλμερ. Ήταν η δεύτερη φορά που τα άκουσε από τη Κοινή Γνώμη της, πλέον του «Αυτού Μεγαλειότατου»: η πρώτη ήταν όταν ανακοίνωνε πως θα άφηνε σπίτια τους, τους Μάντισον, Γκρίλις, Ράσφορντ, Σάντσο, Μαγκουάιρ.

 

Μέχρι στιγμής, μηδέν λεπτά συμμετοχής και για τον Ολλανδό, κεντρικό αμυντικό Ματίις Ντε Λιχτ, που η Μπάγερν Μονάχου αγόρασε πέρυσι από τη Γιουβέντους με 70εκ. ευρώ. Ο Ρόναλντ Κούμαν επιμένει με τους Ντε Βράι και Φαν Ντάικ και, έως τώρα δικαιώθηκε.

Με το Βέλγιο ο Λουϊς Οπεντά (24 γκολ σε 34 παιχνίδια με τη Λειψία), αγωνίστηκε μόλις 6 λεπτά. Ίσα, ίσα που πρόλαβε να μπει και να σερβίρει στον Λουκάκου μία τέλεια ασίστ: κρίμα, που πριν τη σέντρα είχε τακτοποιήσει, στα μέτρα του τη μπάλα με το χέρι. Παράπονα, προς τον Ιταλό ομοσπονδιακό τεχνικό των «Κόκκινων Διαβόλων», Ντομένικο Τεντέσκο έχει όμως και ο Σαρλ Ντε Κέτελαρ, από τους βασικούς συντελεστές της κατάκτησης του Europa League με την Αταλάντα. Μηδέν λεπτά συμμετοχής και για εκείνον, αφού οι αναντικατάστατοι του Τεντέσκο θεωρούνται οι Τροσάρ, Ντε Μπρόινε, Ντοκού, Λουκεμπάκιο και Μπακαγιόκο.

Μόνο 8 λεπτά αγωνίστηκε, αντίθετα ο Λούκα Σάμαρντζιτς με τη Σερβία και ευτυχώς, γιατί χάρη στην πίεση και τις ενέργειές του η ομάδα του Στόικοβιτς μπόρεσε να ισοφαρίσει, στις καθυστερήσεις τη Σλοβενία. Παράπονα, από τον Ντεσάν έχουν και ο Κομάν, που έπαιξε μόνο 14’ στο 0-0 με την Ολλανδία, ο Εντουάρντο Καμαβινγκά, φρέσκος πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά με μόνο 19’ συμμετοχής, όπως και ο 34χρονος Τόμας Μιούλερ, που έπαιξε μόλις 16’ όταν η Γερμανία είχε ήδη εξασφαλίσει την ευρεία (5-1) νίκη με τη Σκωτία.

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr