Μπορεί για μία ακόμη φορά να μην εντυπωσίασε με την απόδοσή της, ωστόσο η Γαλλία την έκανε τη δουλειά της τη Δευτέρα (1/7) στη «Μέρκουρ Σπιλ Αρένα» του Ντίσελντορφ, κερδίζοντας με 1-0 το Βέλγιο και περνώντας στους «8» του Εuro 2024.

Oι «τρικολόρ» ήταν, πάντως, ανώτεροι ενάντια στους απογοητευτικούς Βέλγους, που ελάχιστα απείλησαν στον αγώνα για τη φάση των «16», έχοντας και την τύχη με το μέρος τους, καθώς στο 85’ ο Κολό Μουανί -που είχε μπει στο ματς ως αλλαγή του Τουράμ- σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Φερτόνχεν και τελικά ο πολύπειρος στόπερ χρεώθηκε το συνολικά 9ο (!) αυτογκόλ στη διοργάνωση.

Επόμενος αντίπαλος η Πορτογαλία ή η Σλοβενία, την προσεχή Παρασκευή (5/7) στο Αμβούργο.

Το α’ ημίχρονο θα ξεχαστεί γρήγορα, καθώς αμφότεροι οι αντίπαλοι θέλησαν να προστατεύσουν τα μετόπισθεν, δείχνοντας ο ένας να φοβάται τον άλλο.

Χαμηλός ρυθμός και ήταν ελάχιστες οι καλές στιγμές που καταγράφηκαν, με τον Μενιάν να αιφνιδιάζεται στο 24’ σε ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Ντε Μπρόινε, για να διώξει δύσκολα τελικά με το δεξί πόδι.

Για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν η σημαντικότερη ευκαιρία ήταν αυτή του 34’, όταν ο Τουράμ έπιασε τη δυνατή κεφαλιά μετά την ωραία σέντρα του Κουντέ από δεξιά και η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο Εμπαπέ ήταν στα… ρηχά, το ίδιο και ο Γκριεζμάν, ο Λουκάκου δεν ακούμπησε μπάλα από πλευράς Βέλγων και το 0-0 ήταν η φυσική κατάληξη στο πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο μέρος η Γαλλία ανέβασε στροφές, ήταν καλύτερη, αλλά οι σημαντικές ευκαιρίες και πάλι ήταν ελάχιστες, με πιο χαρακτηριστικές τα άστοχα σουτ από καλή θέση των Εμπαπέ στο 54’ και Σαλιμπά στο 74’.

Ο Ερναντέζ στο 61’ σταμάτησε την ύστατη στιγμή τον Καράσκο στην πιο επικίνδυνη κατάσταση που δημιούργησαν οι «κόκκινοι διάβολοι» έως το 83’, όταν και ο Ντε Μπρόινε με δυνατό σουτ εκτός περιοχής υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση τον Μενιάν.

Δύο λεπτά αργότερα το αυτογκόλ του Φερτόνχεν έκρινε το ματς και οι φιναλίστ του Μουντιάλ του Κατάρ συνεχίζουν την παρουσία τους στα γερμανικά γήπεδα.

 

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Τσουαμενί, Καντέ, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Τουράμ (62’ Κολό Μουανί), Εμπαπέ.

ΒΕΛΓΙΟ (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέλς, Καστάν (88’ Ντεκέτελαρ), Φαές, Φερτόνχεν, Τεάτ, Ονανά, Καράσκο (88’ Λουκεμπάκιο), Ντε Μπρόινε, Οπεντά (63’ Μανγκαλά), Ντοκού, Λουκάκου.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr