Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ηττήθηκε με 2-1 από τη Μαρσέιγ, αλλά το γκολ του Ελ Καντουρί του δίνει το δικαίωμα να έχει βάσιμες ελπίδες για ανατροπή του σκορ στην Τούμπα. Πέραν του πολύ σημαντικού τέρματος που σημείωσε ο Μαροκινός, τα οφέλη από το ματς είναι και ψυχολογικά για τον Δικέφαλο, ο οποίος έδειξε χαρακτήρα μετά το εις βάρος του 2-0, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε ξεκάθαρα πως οι Μασσαλοί δεν είναι φόβητρο και έχουν πολλά τρωτά σημεία

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κυνηγήσει την ανατροπή, αρκεί να μην επαναλάβει τα τραγικά λάθη του πρώτου ημιχρόνου, που έκαναν... δώρο τα γκολ στη Μαρσέιγ. Το 1-0 του Ζέρσον έρχεται μετά από ασυνεννοησία της άμυνας, σε μια φάση που οι μισοί προσπάθησαν να παίξουν τεχνητό οφσάιντ, οι υπόλοιποι όχι και κάπως έτσι όλοι... ξέχασαν τον Βραζιλιάνο σκόρερ. Στο 2-0 ο Παγιέ βάζει ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης (χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής), αλλά παίρνει την ασίστ από ένα κόρνερ που δεν έπρεπε καν να έχει κερδίσει η Μαρσέιγ, αφού προήλθε από μια ακόμα αμυντική ασυνεννοησία Κρέσπο, Ίνγκασον και Πασχαλάκη. Λίγο νωρίτερα, ο Αουγκούστο είχε κάνει άλλο ένα τραγικό λάθος, όμως ευτυχώς για την ομάδα του, ο Πασχαλάκης ήταν εκεί και νίκησε τον Ουντέρ σε τετ α τετ.

Αυτά έβλεπε ο Λουτσέσκου και έβαλε τις φωνές στους παίκτες του στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, αφού τα αβίαστα λάθη τους "έκαψαν" τον Δικέφαλο στο πρώτο ημίχρονο.

Κάτι τα όσα είπε ο Ρουμάνος στην ανάπαυλα, κάτι η "χρυσή" αλλαγή του Ελ Καντουρί, ο ΠΑΟΚ μπήκε φορτσάτος στο δεύτερο ημίχρονο. Η πίεση ψηλά που απέδωσε καρπούς και έφερε το εντυπωσιακό γκολ του Ελ Καντουρί, με τους Γάλλους να επηρεάζονται ψυχολογικά και τους Θεσσαλονικείς να κυριαρχούν στα επόμενα λεπτά. Στη φάση του 58' οι παίκτες του ΠAΟΚ έβγαλαν την πιο όμορφη φάση τους στο ματς, με τον Άκπομ ωστόσο να σπαταλά τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση.

Αφού το πολυπόθητο 2-2 δεν ήρθε στο διάστημα που είχαν το μομέντουμ, οι παίκτες του Λουτσέσκου άρχισαν να ξεμένουν από δυνάμεις και η Μαρσέιγ πίεσε ασφυκτικά μετά το 65'. Η αντίδραση του Ρουμάνου τεχνικού ήταν να αφαιρέσει από το ματς τους Άκπομ και Μπίσεσβαρ, που έδωσαν σκληρές μάχες και δεν είχαν άλλη... βενζίνη. Ο Τσόλακ και ο Μιτρίτσα λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά σε ορισμένες επικίνδυνες αντεπιθέσεις, ενώ ο πρώτος κέρδισε με την ταχύτητά του την αποβολή του Ζέρσον στις καθυστερήσεις.

Πάντως, ο Λουτσέσκου επέλεξε να μην κάνει άλλη αλλαγή παρά το γεγονός ότι η ομάδα οτυ σφυροκοπήθηκε από αλλεπάληλες επιθέσεις στο τελευταία τέταρτο. Ίσως η είσοδος κάποιου εκ των Σβαμπ, Σοάρες, ή ακόμα και του Τέιλορ να μπορούσε να προσφέρει λίγα παραπάνω τρεξίματα και κράτημα της μπάλας, στοιχεία που η ομάδα είχε μεγάλη ανάγκη.

Ευτυχώς για τον ΠAΟΚ, ο Πασχαλάκης έδωσε ρεσιτάλ στα τελευταία λεπτά και με μεγάλες αποκρούσεις γλίτωσε τον Δικέφαλο από ένα καταστροφικό τρίτο γκολ. Ο Έλληνας γκολκίπερ δίνει μεγάλες απαντήσεις στους επικριτές του και δεν είναι τυχαίο που ξαναβρήκε την αυτοπεποίθησή του μετά την επιστροφή του Λουτσέσκου στην τεχνική ηγεσία. Το συμβόλαιο του Πασχαλάκη τελειώνει το καλοκαίρι και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο προπονητής του τον θέλει στην ομάδα. Η... μπάλα πλέον βρίσκεται στα πόδια του ποδοσφαιριστή και της διοίκησης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος με τη λήξη ο Σαμπάολι - Κινήθηκε προς διαιτητή και Λουτσέσκου - Πολλά νεύρα στη Μαρσέιγ!