Στο πρώτο ημίχρονο οι Πορτογάλοι μπήκαν πολύ δυνατά εξ αρχής και κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με την μπάλα κάτω, αξιοποίησαν πολύ καλά την τεχνική των μέσων τους και με τρεις μπαλιές έβγαιναν μπροστά στο τέρμα του Αστέρα. Μάλιστα, λίγο έλειψαν να κάνουν τη ζημιά στο 4', αλλά η προσπάθεια του Έλντον από καλή θέση έφυγε άουτ. Από την άλλη μεριά, οι Αρκάδες έμοιαζαν εγκλωβισμένοι από τον τρόπο ανάπτυξης της Μαρίτιμο, η οποία είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους προς το τέρμα του Σαλίν.

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες στην ανάπτυξη με την πρώτη ευκαιρία να καταγράφεται στο 43' όταν ύστερα από ωραίο συνδυασμό η μπάλα πήγε στον Ναβάρο, το σουτ του οποίου κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς άλλαξε για την ελληνική ομάδα, η οποία μπήκε πιο δυνατά απ' ότι στο πρώτο 45λεπτο, ήταν τυχερή και ευτύχησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Στο 48', μετά από σέντρα του Ναβάρο και διώξιμο του Σαλίν, ο Ράγιος πήρε την μπάλα, πέρασε τον αντίπαλο πορτιέρο και με σουτ ανάμεσα σε τρεις παίκτες έκανε το 1-0!

Το γκολ έδωσε ψυχολογικό αβαντάζ στους παίκτες του Σάκη Τσιώλη, οι οποίοι ήταν πιο απειλητικοί στη συνέχεια. Σταδιακά όμως η Μαρίτιμο ισορρόπησε τον ρυθμό και προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια. Και το κατάφερε, εκμεταλλευόμενη τραγικό λάθος της ελληνικής ομάδας.

Στο 72' μετά από το λάθος του Ουσέρο στο κέντρο, ο Φιδέλις βγήκε σε θέση βολής και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-1.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες. Έτσι η υπόθεση πρόκριση για τον Αστέρα στην επόμενη φάση του Europa league θα ξεκαθαριστεί στη ρεβάνς της Πορτογαλίας.


Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Κουρμπέλης (67' Έγκον), Χουανίτο, Πιπίνης, Αλβάρες, Ουσέρο, Ναβάρο, Φραγκουλάκης (46' Σανκαρέ), Ράγιος, Περόνε.

Μαρίτιμο (Πέδρο Μάρτινς): Σαλίν, Μπρίγκελ, Ρομπέρζ, Ζοάο Γκιγέρμε, Ρούμπεν, Μιράντα, Λουίζ, Ντανίλο, Σάμι, Έλντον, Φιδέλις.


Asteras Tripolis 1-0 Maritimo από simaotvgolo12

 


Asteras Tripolis 1-1 Maritimo από simaotvgolo12