Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάββα Τσαμπούρη στο balleto.gr:

-Τι γεύση σας αφήνει η ισοπαλία με τη Μαρίτιμο;

«Είναι ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Νομίζω αν εξαιρέσουμε το λάθος που κάναμε σαν ομάδα και δεχθήκαμε το γκολ, θα μπορούσαμε να κρατήσουμε το 1-0, που θα ήταν ένα πολύ καλό σκορ για τη ρεβάνς. Αλλά και με το 1-1, είναι ένα σκορ που μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι στην Πορτογαλία. Με ένα γκολ είμαστε κοντά στην πρόκριση, οπότε θα πάμε σίγουρα για το γκολ και αν μπορούμε για τη νίκη».

-Θεωρείς ότι η παράταση και τα πέναλτι με την Ίντερ Μπακού σας κούρασαν παραπάνω και ήσασταν επηρεασμένοι;

«Γενικώς είναι μία περίεργη περίοδος για εμάς, γιατί δεν έχουμε συνηθίσει τέτοια εποχή, Ιούλιο και αρχές Αυγούστου να παίζουμε τόσο δυνατά παιχνίδια. Οι περισσότεροι παίκτες δεν είχαμε ούτε ευρωπαϊκή εμπειρία. Νομίζω δεν ήταν τόσο μεγάλη η κούραση από την Ίντερ Μπακού, γιατί υπήρχε μία εβδομάδα ξεκούρασης και τη διαχειριστήκαμε σωστά πιστεύω».

-Στην Πορτογαλία τώρα θα είναι 50-50 το παιχνίδι;

«Βάσει αποτελέσματος έχει ένα μικρό πλεονέκτημα η Μαρίτιμο, όπως είχαμε και εμείς στο πρώτο παιχνίδι με την Ίντερ Μπακού. Αλλά αποδείχθηκε ότι ουσιαστικά έχεις ακόμη ένα ημίχρονο. Τελείωσε μόνο το πρώτο ημίχρονο και έχεις να παίξεις το δεύτερο στην έδρα τους».

-Έχει αλλάξει φέτος το κλίμα στην ομάδα που πλέον έχει μπει στη ζωή σας και η Ευρώπη;

«Σίγουρα! Είναι μια ευχάριστη και πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς. Είναι ένα ευχάριστο ταξίδι η Ευρώπη, όπου θέλουμε να το συνεχίσουμε, να το απολαύσουμε και όσο πιο μακριά φτάσουμε».

-Πως είναι η εμπειρία μίας επαρχιακής ομάδας να αγωνίζεται πρώτη φορά στην Ευρώπη; Τι συναισθήματα υπάρχουν;

«Είναι όπως είπα και πριν ευχάριστη εμπειρία. Ειδικά στο πρώτο παιχνίδι όταν πήγαμε στο Αζερμπαϊτζάν και αντιληφθήκαμε στα αποδυτήρια, βλέποντας τα σήματα της ΟΥΕΦΑ, τους παρατηρητές, ότι είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Προσπαθούμε να το απολαύσουμε, ταυτόχρονα να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο και να περάσουμε όσους περισσότερους γύρους μπορούμε».

-Θεωρείς ότι είναι μειονέκτημα, ή πλεονέκτημα ότι ξεκινήσατε αρκετά νωρίς φέτος τις υποχρεώσεις σας;

«Αυτό θα φανεί μέσα στη χρονιά. Εντάξει, δεν είμαστε συνηθισμένοι να είμαστε έντεκα μήνες μέσα στο γήπεδο, από τον Ιούνιο μέχρι τον Μάιο που τελειώνουμε, αλλά όπως είπα πριν, με βάσει το τιμ των προπονητών και των γυμναστών και με σωστή διαχείριση δεν θα έχουμε πρόβλημα μέσα στη χρονιά».

-Τι στόχους έχει ο Αστέρας φέτος;

«Οι στόχοι είναι... καταρχήν να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο, αν μπορέσουμε να έχουμε την ίδια πορεία με πέρυσι που ήταν αρκετά καλή σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και όσο ψηλότερα τερματίσεις, τόσο καλύτερα είναι για την ομάδα».

-Με τις περισσότερες ομάδες να έχουν αποδυναμωθεί λόγω των οικονομικών δεδομένων, πιστεύεις ότι μπορεί το κάτι παραπάνω φέτος η ομάδα σου;

«Δεν θα έλεγα ότι έχουν αποδυναμωθεί οι ομάδες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, αλλά θα είναι σκληροτράχηλες ομάδες αρκετά όλες και δεν θέλω να θέσω σαν όριο κάτι παραπάνω από πέρυσι. Ίδια πορεία αν μπορεί να γίνει και κάτι παραπάνω αν έρθει σαν σκαλοπάτι θα είναι ευχή. Αλλά βήμα-βήμα και θα δούμε που θα φτάσουμε».

-Από τον Σάββα Τσαμπούρη τι να περιμένουμε να δούμε φέτος;

«Από εμένα, να επαναληφθεί η περσινή χρονιά που είχα τη θέση μου και αποδώσαμε καλό ποδόσφαιρο σαν ομάδα. Όπου η ομάδα πάει καλά, πάει και προσωπικά ο παίκτης καλύτερα. Υγεία πάνω από όλα και κάτι καλύτερο από την περσινή χρονιά, πάντα να ανεβαίνουμε ένα σκαλί».