Ο Σάκης Τσιώλης είχε δηλώσει πριν το παιχνίδι ότι ο Αστέρας θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ίσια. Αυτές τις προθέσεις φρόντισαν να κάνουν γνωστές οι παίκτες του με το ξεκίνημα του αγώνα, δείχνοντας στη Μαρίτιμο ότι δεν πρόκειται να τη φοβηθούν. Στο 2' μάλιστα οι Αρκάδες άνοιξαν τον χορό των ευκαιριών με το άστοχο σουτ του Περόνε! Γενικά καθόλη τη διάρκεια του πρώτου 45 λεπτου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τον έλεγχο του αγώνα έχοντας άλλες δύο καλές ευκαιρίες στο 5' με τον Ουσέρο και στο 26' με τον Ναβάρο. Αντίθετα οι Πορτογάλοι έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία στο 44' με το σουτ του Ελντον να περνάει ελάχιστα άουτ.

Ο Αστέρας μπήκε με την ίδια διάθεση και στο δεύτερο μέρος! Με τη συμπλήρωση τριών λεπτών μάλιστα λίγο έλειψε να ανοίξει στο σκορ αλλά η κεφαλιά του Αλβάρεζε στη μικρή περιοχή πέρασε άουτ. Τεράστια όμως ήταν η ευκαιρία του 56' όταν ο Ναβάρο πλάσαρε άουτ ύστερα από γύρισμα του Ουσέρο από δεξιά! Στη συνέχεια οι Αρκάδες ευτύχησαν να αποκτήσουν το αριθμητικό πλεονέκτημα αφού η Μαρίτιμο έμεινε με 10 λόγω της αποβολής του Ρούμπερ Φερέιρα.

Ωστόσο η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, να βάλει ένα γκολ και να καθαρίσει την πρόκριση (μετά το 1-1 της Τρίπολης). Είχε ευκαιρίες βέβαια με το δοκάρι του Ναβάρο στο 80' και τα σουτ των Ράγιος (85'), Μπακασέτα (85'). Αλλά η ουσία είναι το γκολ και γκολ δεν μπήκε. Έτσι διατηρήθηκε το 0-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς ο Αστέρας αποκλείστηκε και η Μαρίτιμο πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League.


Μαρίτιμο (Πέδρο Μάρτινς): 77. Σαλέν, 21. Μπρίγκελ (c), 41. Φερέιρα, 44. Γκιγιέρμε, 5. Μιράντα, 16. Ρομπέρζ, 20. Ζοάο Λουίς, 17. Σαμί, 30. Ντανίλο Δίας, 10. Έλντον, 9. Φιντέλις.

Στον πάγκο: 37. Ρικάρντο, 4. Ιγκόρ Ρόσι, 18. Λουίς Ολίμ, 7. Σεμέδο, 27. Ροντρίγκο Αντόνιο, 28. Μπριγίδο, 26. Αντίλσον.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): 1. Φάλοπ, 11. Τσαμπούρης (c), 19. Σανκαρέ, 22. Μπαρτολίνι, 3. Πιπίνης, 13. Αλβάρες, 4. Χουανίτο, 8. Ουσέρο, 23. Ναβάρο, 10. Ράγιος, 9. Περόνε.

Στον πάγκο: 37. Μπαντής, 14. Μπακασέτας, 6. Φορμίκα, 31. Φραγκουλάκης, 7. Γιαλούσης, 20. Καστέλς, 30.Έγκον.


Δείτε το βίντεο με τις φάσεις του πρώτου ημιχρόνου:


Maritimo-Asteras A' hmixrono από MotionCrew