Τα κότσια του έδειξε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς με τη Ραπίντ Βιέννης για τα πλέι οφ του Europa League. Ο Δικέφαλος του Βορρά παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 25', ισοφάρισε στο 69' με τον Αθανασιάδη και γύρισε το ματς σε 2-1 με το γκολ του Κατσικά στο 83'. Η ελληνική ομάδα έπαιζε με 10 παίκτες από το 74' λόγω της αποβολής του Λαζάρ και με την εμφάνισή της και την παλικαριά της απέδειξε ότι μπορεί να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Έξω Σάλπι, Φωτάκης, Γκαρσία και 4-4-2!

Όπως αναμενόταν ο Γιώγος Δώνης άφησε στον πάγκο Φωτάκη και Σαλπιγγίδη, ενώ ο Κάτσε πήρε τη θέση του Γκαρσία στο αρχικό σχήμα και τοποθέτησε τον Γιάννου παρτενέρ του Αθανασιάδη. Συγκεκριμένα ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τον Έτο δεξί μπακ, τον Λίνο απέναντι και στόπερ τους Κουμαλό-Κατσικά. Στα χαφ Κάτσε και Λαζάρ ανέλαβαν ρόλο ανασταλτικό, ενώ στις πτέρυγες τοποθετήθηκαν ο Ρομπέρ (αριστερά) και ο Γεωργιάδης (δεξιά). Επιθετικό δίδυμο έπαιξαν ο Γιάννου με τον Κλάους.

Ο ΠΑΟΚ τις ευκαιρίες, η Ραπίντ το γκολ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να δείξει εξαρχής τις απειλητικές προθέσεις του στη Ραπίντ. Η πρώτη ευκαιρία μάλιστα πραγματοποιήθηκε στο πρώτο λεπτό του αγώνα με το σουτ του Γιάννου να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ, ενώ ακολούθησαν άλλες πέντε ευκαιρίες πριν τη συμπλήρωση του 15λεπτου (2', 4', 5', 11', 14' ).

Παρά το γεγονός ότι η Ραπίντ δεν έδειχνε τόσο κεφάτη όσο οι γηπεδούχοι, ήταν αυτή που κατάφερε να βρει πρώτη δίχτυα. Στο 25' ο Άλαρ με ωραία ατομική προσπάθειεα μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και με καλό σουτ έγραψε το 0-1. Σημειωτέον ότι η πρώτη ευκαιρία των Αυστριακών στον αγώνα ήταν στο 22' με το σουτ του Κράτζερ να καταλήγει πάνω από την εστία του Γλύκου.

Το γκολ των φιλοξενούμενων “πάγωσε” την Τούμπα και τον ρυθμό του αγώνα. Στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου ημιχρόνου πάντως ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς και προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια. Έχασε μάλιστα αρκετές ευκαιρίες να το πετύχει με πιο τρανταχτή τη φάση του Αθανασιάδη στις καθυστερήσεις, ο οποίος από καλή θέση πλάσαρε άουτ. Έτσι έμεινε το 0-1 ως σκορ πρώτου 45λεπτου.

Klaus mind!

Το δεύτερο μέρος βρήκε τον ΠΑΟΚ στην ίδια κατάσταση με το πρώτο. Δηλαδή να κυνηγάει να ισοφαρίσει τη Ραπίντ. Παρά τις προσπάθειές του όμως αντιμετώπισε δυσκολίες να απειλήσει την εστία του Κένιγκσχοφερ. Έπαιξε ρόλο βέβαια ότι οι Αυστριακοί είχαν κλείσει πολύ καλά τους διαδρόμους προς το τέρμα. Στο 62' βρέθηκε μιαν ανάσα από το 1-1 αλλά η κεφαλιά του Αθανασιάδη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Ό,τι δεν έκανε ο Κλάους σε αυτό το σημείο (και στο τέλος του πρώτου μέρους), το έκανε 7 λεπτά αργότερα. Ύστερα από ωραία σέντρα του Λόρενς, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Κένιγκσχοφερ για το 1-1.

Λαζάρ δέβρω έξω

Ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος στη συνέχεια! Και αυτό γιατί έμεινε με δέκα παίκτες και αναγκάστηκε να παίζει με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 74' και μετά λόγω της αποβολής του Λαζάρ. Ο Ρουμάνος αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μάρινερ για σκληρό μαρκάρισμα στον Χόφμαν.

Ολική επαναφορά

Ωστόσο ο ΠΑΟΚ άντεξε! Και όχι μόνο άντεξε, αλλά κατάφερε να βάλει και δεύτερο γκολ, παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ. Στο 83' ύστερα από κακή απομάκρυνση από τον Κάτζερ, ο Κατσικάς εξαπέλυσε έναν κεραυνό από το ύψος της περιοχής κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, βάζοντας νέα φωτιά (μετά τα επεισόδια) στην Τούμπα.

Το αποτέλεσμα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι τη συμπλήρωση των 90' ούτε στα 4 λεπτά καθυστερήσεων και έτσι ο ΠΑΟΚ έκανε βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League. Φυσικά το 2-1 είναι “εύθραυστο” σκορ για τον επαναληπτικό της Βιέννης, η ελληνική ομάδα με την εμφάνισή της απέδειξε ότι έχει τα κότσια για να το καταφέρει.

ΠΑΟΚ : Γλύκος, Έτο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Γεωργιάδης (68 Λόρενς), Λάζαρ, Κάτσε, Ρομπέρ (46 Φωτάκης), Γιάννου (46 Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

ΡΑΠΙΝΤ : Κόνινγκσχόφερ, Κάτζερ, Γκέρσον, Ζονλάιτερ, Σίμπελσμπεργκερ, Χάικινεν, Ιλντίζ, Άλαρ (82 Μπόιντ), Χόφμαν (75 Κούλοβιτς), Μπούργκσταλερ, Γκρόζουρεκ (65 Σράμερ).