Τόσο από τότε που ήταν παίκτης, αλλά και σαν προπονητής κερδίζει από το πρώτο λεπτό τον συνομιλητή του, δίχως μεγάλη δυσκολία. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που η συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα με την Λεβάντε, κύλησε σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς και με πολλά γέλια στην αίθουσα Τύπου του Ciutat de Valencia.

Με λιγοστές πάντως ερωτήσεις για το ματς, καθώς περισσότερο η παρουσία του ίδιου του Μίτσελ, φάνηκε πιο σημαντική σε εκπροσώπους του Ισπανικού Τύπου, ενώ δεν θα μπορούσαν να μην ζητήσουν την γνώμη του για το μεγάλο ματς της Ρεάλ με την Γιουνάιτεντ. Και αυτό είναι κάτι, που μπορεί να έχει διπλή ανάγνωση, ιδιαίτερα αν κάποιος κάνει σύγκριση με την συνέντευξη του Μαρτίνεθ, που ήταν σαφώς σε πιο αμιγώς "ποδοσφαιρικά πλαίσια".

Το να μην υπάρχει πίεση και να έχουν αποφορτιστεί κατ αυτόν τον τρόπο οι παίκτες του Ολυμπιακού, είναι πολύ σημαντικό. Είναι μία τεχνική, που ακολουθούν πολλοί προπονητές, με πρώτο διδάξαντα τον Μουρίνιο. Μόνο που σε κάθε τέτοια περίπτωση, ελοχεύει ο κίνδυνος να μετφερθεί αυτή η χαλαρότητα και μέσα από τις γραμμές του γηπέδου, στους παίκτες. Και αυτό είναι ό,τι χειρότερο.

Ιδιαίτερα για τους ερυθρόλευκους μάλιστα, που το απόγευμα της Πέμπτης θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα, αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους, τις πιθανότητες πρόκρισης. Κάτι που δείχνει και το γεγονός, ότι ο προπονητής της φέρεται να εγακταλείπει το ροτέισον, που έκανε στους ομίλους, και να επιλέγει την καλή του 11άδα, με μοναδική αλλαγή τον τερματοφύλακα Νάβας και την αναγκαστική παρουσία του Ρόντας, αντί του απόντα Μπαγιεστέρος.

Να περιμένετε λοιπόν μια σκληρή μάχη, με physical game, που θα αγγίξει κάποιες στιγμές και το αντιαθλητικό, και που κατά την ταπεινή μου άποψη, θα κριθεί στο κέντρο, όπυ θα "πέσουν κορμιά". Αν λοιπόν οι παίκτες δεν μπουν με την αντίστοιχη ψυχολογία, αλλά με αυτό τα χαλαρό κλίμα, που δικαιολογημένα ίσως προκύπτει και από το γεγονός, ότι οι πρωταθλητές διαθέτουν καλύτερο ρόστερ από τους Λεβαντινούς, τότε δεν είναι μακριά μια "καταστροφή".

Βέβαια ο Μίτσελ ξέρει πολύ καλύτερα από όλους μας, εγώ όμως οφείλω να υπογραμμίσω αυτή την διαφορά, που παρατήρησα, μέσα σε λίγη ώρα, στην "ατμόσφαιρα" των δύο Συνεντεύξεων Τύπου.

Πηγή: pamesports.gr