Αναλυτικά όσα είπε:
«Σίγουρα είναι επιτυχία για τον ΠΑΟΚ. Ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Η Άλκμααρ δεν είναι όπως παλιά που είχε ένα ταλέντο. Προσπαθεί να επανέλθει τα τελευταία δύο χρόνια. Έχει κάνει μια καλή αρχή στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα που πιστεύω ότι δεν είναι τόσο καλή. Θα έχει προβλήματα μέσα στη χρονιά. Έχει νέα παιδιά που προσπαθούν να ξανακτίσουν τη φιλοσοφία του συλλόγου», είπε αρχικά.
Ενώ πρόσθεσε: «Περίμενα το αποτέλεσμα υπέρ του ΠΑΟΚ χθες. Περίμενα ότι θα ανταποκριθεί στο παιχνίδι. Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι σε μια ανοδική πορεία. Προσπαθούν να χτίσουν μια ομάδα με καλή φιλοσοφία και είναι σε πολύ καλό δρόμο».
Για τον Στέφενς: «Η εμπειρία του Στεφενς είναι γνωστή σε όλους. Δεν ειναι μόνο τι θα κάνει εκείνος, αλλά τι θα κάνουν και όλοι οι υπεύθυνοι στον ΠΑΟΚ και πως θα κινηθούν αυτοί. Με το χρόνο δεν τα πάμε καλά στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να πάμε όλοι σε αυτή την κατεύθυνση. Να αξιοποιούμε τα νέα παιδιά. Το αποτέλεσμα εδώ στην Ελλάδα έχει προτεραιότητα, αλλά αν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι καλό πρέπει να έχουμε υπομονή».
Συνέχισε λέγοντας: «Όλα τα παιδιά δουλεύουν πολλά χρόνια αυτό το σύστημα. Ο ΠΑΟΚ χτίζει την ομάδα και τον τρόπο παιχνιδιού του, αλλά και τον τρόπο που θα προπονείται. Θέλει χρόνο και οι ελληνικές ομάδες τα έχουν αυτά τα πάνω-κάτω. Κάθε ελληνική ομάδα χρειάζεται ένα τρόπο παιχνιδιού που θα κρατάει πολλά χρόνια και εκεί πρέπει να στηρίζονται όλα. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που κάνουν οι Γερμανοί και οι Ισπανοί. Χρειάζεται χρόνος. Είναι σημαντικό ότι ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα εφόδια, αλλά χρειάζεται υπομονή. Δεν μπορούμε να ζητάμε θαύματα. Η Άλκμααρ άρχισε να παίζει καλυτέρα, με παιχνίδι κατοχής, αλλά είδαμε ότι ο ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε καλά και πήρε αυτό που μπορούσε να πάρει πιο εύκολα».
Για τον Σαλπιγγίδη: «Ο «Σάλπι» είναι γνωστός. Η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του. Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε το παιχνίδι μέχρι το τέλος και αυτό ήταν θετικό».
Ακόμα τόνισε: «Χρειάζεται υπομονή και τρόπος δουλειάς. Θέλει χρόνια δουλειάς. Δεν έρχεται από την μια μέρα στην άλλη, για αυτό λέω ότι πρέπει να γίνουμε πιο ποιοτικοί. Σίγουρα είναι σημαντικό το αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει να είναι προτεραιότητα. Τα τελευταία χρόνια βλέποντας και την Εθνική, έχουν αποκτήσει καλύτερη νοοτροπία οι παίκτες μας. Να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα σοβαρά. Όλος ο κόσμος θέλει να κερδίζει, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να το κάνουμε με σωστό τρόπο».
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα: «Γενικά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό δρόμο, αλλά θέλει χρόνο. Τα παιδιά το έχουν δείξει σε πολλά παιχνίδια, όπως και με τη Σάλκε, μπορούν να πιέσουν πιο πολύ. Μπορούν να κοντρολάρουν το παιχνίδι. Να παίξουν σαν ομάδα. Το έχουν δείξει, αλλά θέλει μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στο παιχνίδι. Το κάνουν για 45 λεπτά… Θέλει χρόνο».
Για το ποιες γραμμές του ΠΑΟΚ δουλεύουν καλύτερα: «Λειτούργησαν όλες οι γραμμές, και στο πρώτο, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο που φαινόταν η Άλκμααρ. Δούλεψαν πολύ καλά και είχαν καλές στιγμές. Πιστεύω ότι η μεσαία γραμμή και μπροστά δουλεύουν καλά».
Για τον τρόπο που θα αγωνιστεί η Άλκμααρ στο εκτός έδρας παιχνίδι: «Δεν αλλάζουν το στυλ παιχνιδιού τους. Μπορεί να αλλάξουν κάποια στοιχεία, αλλά δεν αλλάζουν το στυλ. Γενικά οι ευρωπαϊκές ομάδες έχουν αυτή την κουλτούρα. Το είδαμε και στο παιχνίδι της Σάλκε με τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι τους είναι το ίδιο. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανταποκριθεί το ίδιο καλά και στην Τούμπα».
Για το επικείμενο παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα: «Να γίνει ένα καλό παιχνίδι για τον κόσμο και για όλους. Με fair play… Να παίξουν καλά και οι δυο ομάδες, κάτι που πιστεύω ότι μπορεί να γίνει γιατί είναι πολύ επιθετικές και οι δύο. Να το χαρεί ο κόσμος και ο καλύτερος να κερδίσει».