Ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μετά το 1-1 με την Οντένσε στην Δανία. Οι “πράσινοι” ήταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, μετά τον... αιφνιδιασμό των πρώτων λεπτών, ενώ ξεκίνησαν δυνατά στην επανάληψη και με γκολ του Λέτο με δυνατό σουτ στο 46'. Στην συνέχεια όμως έπαιξαν πολύ αμυντικά, οι Δανοί πίεσαν πάρα πολύ και τελικά ισοφάρισαν στο 89' με κεφαλιά του Ρεγκίνιουσεν. Στο 93' πάντως το “τριφύλλι” είχε την ευκαιρία να... κλέψει το ματς, όμως ο Κουίνσι δεν αντέδρασε σωστά σε τετ α τετ.

Καλύτερος του αγώνα ήταν ο Λέτο, ενώ αρκετά καλοί για τον Παναθηναϊκό, που κουράστηκε στην επανάληψη, ήταν οι Κατσουράνης, Μπουμσόνγκ και Τζόρβας.

Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και για περίπου δέκα λεπτά έμοιαζαν με... ομαδάρα. Έκαναν “τριγωνάκια”, πέρναγαν εύκολα τους παίκτες του Παναθηναϊκού και πλησίαζαν απειλητικά την εστία του Τζόρβα. Μετά το πέρας των πρώτων λεπτών όμως, οι Δανοί έριξαν τους ρυθμούς και το “τριφύλλι” άρχισε να ελέγχει το ματς. Μάλιστα, στο 12' με τον Νίνη και στο 18' με τον Κατσουράνη είχε και δύο καλές ευκαιρίες με μακρινά σουτ. Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορεί να μην είχαν την φρεσκάδα για να φύγουν στην αντεπίθεση, ωστόσο ήταν εμφανές πλέον πως είχαν περισσότερη ποιότητα στο παιχνίδι τους σε σχέση με τους αντιπάλους τους. Αυτή τους... οδήγησε και στην καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν στο 34' ο Μαρίνος έκανε την μακρινή μπαλιά για τον Λέτο, αυτός κατέβασε και... άδειασε εξαιρετικά τον αντίπαλο του, έκανε και το δυνατό σουτ από κοντά, όμως ο πορτιέρο της Οντένσε έδιωξε σε κόρνερ. Στα επόμενα λεπτά δεν είχαμε κάτι σημαντικό και το ημίχρονο έληξε τελικά χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 46' ευτύχησε να κάνει το 1-0. Ύστερα από... τρικυμία στην άμυνα της Οντένσε, ο Πετρόπουλος κινήθηκε σωστά, έστρωσε την μπάλα στον Λέτο και αυτός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το τέρμα αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες του “τριφυλλιού”, οι οποίοι όμως στην συνέχεια αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τους πεισμωμένους Δανούς. Η Οντένσε πίεσε πάρα πολύ και υπήρχαν δεκάλεπτα που έπαιζε στο μισό γήπεδο τους “πράσινους”. Το “τριφύλλι” είχε κλειστεί πολύ στην άμυνά του και έδειχνε αρκετά κουρασμένο. Οι γηπεδούχοι έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες, όπως το τετ α τετ του Ουτάκα στο 54' και την κεφαλιά του αμαρκάριστου Αντρέασεν τρία λεπτά αργότερα, όμως δεν είχαν καλά τελειώματα. Τελικά, στο 89' και ενώ οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα ένα λεπτό πριν είχαν γλιτώσει από νέο τετ α τετ, η Οντένσε σκόραρε. Ο Σόρνσεν έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Ρέγκινιουσέν με κεφαλιά προ του Σαριέγκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, αφού στο 93' ο Κουίνσι βγήκε απέναντι από τον πορτιέρο των Δανών, αλλά δεν πρόλαβε να αντιδράσει σωστά.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 41' Σόρενσεν, 78' Ντζεμπά-Ντζεμπά - 87' Σπυρόπουλος

ΟΝΤΕΝΣΕ: Βέσελς, Ρούουντ, Μεντί (46' Γκίσλασον, 68' Ντζεμπά-Ντζεμπά), Κρίστενσεν, Ρεγκίνιουσεν, Σόρενσεν, Γιόνχανσον, Καντρί, Αντρέασεν, Ουτάκα, Φαλκ (85' Χεγκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης (77' Καραγκούνης), Μαρίνος, Λέτο, Πετρόπουλος (72' Κουίνσι).

Ακολουθεί το live του sportdog:

Τέλος της αναμέτρησης

93'
Σουτ του Καραγκούνη, μπλοκάρει ο πορτιέρο της Οντένσε.

93' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, εξαιρετική ατομική ενέργεια Λέτο, πάσα στον Κουίνσι, όμως με πλασέ δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Βέσελ

89' Γκολ για την Οντένσε. Ο Σόρνσεν έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Ρέγκινιουσέν με κεφαλιά προ του Σαριέγκι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Νωρίτερα ο πορτιέρο των "πρασίνων" είχε αντιδράσει σωστά σε τετ α τετ.



79' Νέα ευκαιρία για την Οντένσε, η οποία πιέζει τον ΠΑΟ. Σουτ του Κεντρί, η μπάλα φεύγει άουτ.

78' Κίτρινη κάρτα στον Τζεμπά Τζεμπά για δυνατό φάουλ πάνω στον Μαρίνο

77' Σπουδαία στιγμή! Ο Καραγκούνης περνάει στην θέση του Νίνη και έτσι φτάνει τις 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές.

73' Καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο κάνει ωραία κίνηση από δεξιά, επιχειρεί και το σουτ, όμως ο πορτιέρο των Δανών διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

72' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Κουίνσι περνάει στην θέση του Πετρόπουλου. Ο Λέτο περνάει στην κορυφή και ο Κουίνσι πάει αριστερά

71' Ο Καντρί έκανε τη σέντρα, ο Σαριέγκι γλίστρησε όμως ο Ουτάκα δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση


70' Μετά το γκολ του Λέτο οι Δανοί είναι καλύτεροι και πιέζουν για την ισοφάριση.

68' Αναγκαστική αλλαγή για την Οντένσε. Ο Τζεμπά Τζεμπά στην θέση του τραυματία Γκίσλασον

57' Νέα καλή στιγμή για την Οντένσε. Ο Γκίσνανσον βγάζει την σέντρα από αριστερά και ο Αντρέασεν με δυνατή κεφαλιά στέλνει την μπάλα δίπλα από το δοκάρι τουΤζόρβα.

54' Μεγάλη φάση για την Οντένσε. Ο Ουτάκα βγαίνει απέναντι από τον Τζόρβα, αργεί πολυ όμως, τον καθυστερεί και ο Μπουμσόνγκ με τάκλιν, με αποτέλεσμα να πλασάρει από πολύ πλάγια άουτ.

47' Λάθος στην άμυνα του Παναθηναϊκού από τον Σιμάο, διώχνει την τελευταία στιγμή ο Σαριέγκι

46' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Μετά από... τρικυμία στην άμυνα της Οντένσε, ο Πετρόπουλος στρώνει την μπάλα στον Λέτο και αυτός με δυνατό σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

46' Αλλαγή για την Οντένσε. Ο Γκίσλασον στην θέση του Μεντί

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

45+2' Τέλος πρώτου ημιχρόνου.
Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά, όμως γρήγορα έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Καλοί Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης και Λέτο, αρνητικοί οι Πετρόπουλος και Νίνης.

41' Κίτρινη κάρτα στον Σόρενσεν για δυνατό μαρκάρισμα στον Σιμάο. Από τον πάγκο του Παναθηναϊκού μάλιστα, ζήτησαν κόκκινη κάρτα!

39' Σουτ του Άντερσεν έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ.

34' Η καλύτερη στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Από μακρινή μπαλιά του Μαρίνου, ο Λέτο δέχεται την μπάλα μέσα στην περιοχή, αποφεύγει πολύ ωραία τον Ρουντ, κάνει και το σουτ από κοντά, όμως ο Βέσελς διώχνει σε κόρνερ.



29'  Ευκαιρία για την Οντένσε. Ο Ρουντ κάνει τη σέντρα από δεξιά, ο Γιόχανσον παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, όμως η μπάλα φεύγει άουτ.

23' Μετά τον αιφνιδιασμό των πρώτων λεπτών, ο Παναθηναϊκός έχει ισορροπήσει πλέον το παιχνίδι.

18' Ωραία κίνηση και σουτ του Κατσουράνη αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει λίγο δίπλα από την εστία της Οντάνσε.

 

 

12' Πρώτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Νίνης κάνει ωραία κίνηση, προχωράει λίγα μέτρα με την μπάλα, κάνει και το σουτ έξω από την περιοχή, όμως δεν σημαδεύει σωστά



8' Εξαιρετική η τεχνική κατάρτιση των Δανών, που με τα... τριγωνάκια, έχουν κλέψει τις εντυπώσεις.

6' Σουτ του Οτάκα, η μπάλα καταλήξει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.



5' Τρικυμία στην άμυνα του ΠΑΟ, διώχνει ο Τζόρβας με την βοήθεια του Μπουμσόνγκ.

4' Δυνατά έχει μπει η Οντένσε. Οι Δανοί πλησίασαν δύο φορές την εστία του Τζόρβα, όμως η άμυνα των "πρασίνων" αντέδρασε σωστά.

1' Έναρξη της αναμέτρησης