Το πέτυχε ο Χοσέ Κάρλος στο 87', με κεφαλιά από τη μοναδική σωστή σέντρα που έβγαλε ο Γεωργέας και τώρα ο επαναληπτικός αγώνας που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα θα είναι τελείως διαφορετικός από τον χθεσινό.

Η ομάδα της Γεωργίας, που ήρθε με προφανή στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, έκανε αυτό που έπρεπε για 87 λεπτά. Με πολλούς παίκτες στη μεσαία γραμμή, γρήγορη κίνηση σε όλους τους χώρους και αδιαφορώντας σχεδόν εντελώς για την επίθεση, δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει τους παίκτες της ΑΕΚ μακριά από την εστία της.

Με «βαρύ» και αργό επιθετικό σχήμα η Ενωση, που το αποτελούσαν οι Λυμπερόπουλος, Γκουντγιόνσεν και Μπέλεκ και ελλείψει του δημιουργικού παίκτη στο κέντρο εγκλωβίστηκε γρήγορα στην αμυντική τακτική των Γεωργιανών. Ελάχιστες φορές μπήκε η μπάλα στην περιοχή του Λορία, που δεν απειλήθηκε ούτε με μακρινά σουτ ούτε βέβαια από τα άκρα της ΑΕΚ, όπου λείπει ο παίκτης που θα φτάσει έως τη γραμμή του άουτ για να βγει η παράλληλη μπαλιά ή έστω η σωστή σέντρα.

Η εικόνα της αργής και ακίνδυνης ΑΕΚ άλλαξε μετά το 55' όταν ο Λεονάρντο πήρε τη θέση του Λυμπερόπουλου και λίγο αργότερα ο Λαγός μπήκε αντί του κατάκοπου Γκουντγιόνσεν. Η ΑΕΚ έκανε μέσα σε 15 λεπτά τρεις φάσεις για γκολ, πέτυχε ένα και θα μπορούσε να είχε φτάσει στο 2-0 αν δεν της ακύρωνε λανθασμένα ο Ουαλός βοηθός το γκολ που πέτυχε ο Κάλα στις καθυστερήσεις.

Η Ενωση επιβεβαίωσε χθες αυτό που όλοι περιμέναμε βλέποντας το ρόστερ της, αλλά και την εικόνα της στα φιλικά. Οτι δηλαδή έχει εμφανείς ελλείψεις και στις τρεις γραμμές της. Η αγωνιστικότητα και η θέληση των παικτών της αρκούν ίσως για να τις καλύψουν απέναντι σε μέτριες ομάδες, όχι όμως και για να βγάλει μια χρονιά με συνεχείς εγχώριες και διεθνείς -αν προκριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ- υποχρεώσεις.

Ηδη ο Δέλλας βγήκε νοκ άουτ για αρκετές ημέρες. Ευτυχώς ο Κάλα χθες έδειξε καλά στοιχεία. Λείπουν όμως εναλλακτικές λύσεις για τα άκρα της άμυνας, τη μεσαία γραμμή, αλλά και την επιθετική.

Πηγή: Goal