Είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο (μπορείτε να το διαβάσετε ως σχετικό) στα χρήματα που έβαλε πέρυσι στα ταμεία του ο ΠΑΟΚ από την παρουσία στο Europa League. Το συνολικό ποσό που καρπώθηκε ο "Δικέφαλος" ήταν της τάξης των 2.965.619 ευρώ και ένα μέρος αυτού (1.205.619 ευρώ) προήλθε από το market pool.

Στην πολύ πιθανή περίπτωση που ο ΠΑΟΚ συνεχίσει στους ομίλους του Europa League, τότε σίγουρα ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός του Παναθηναϊκού (ηττήθηκε 3-0 από την Μακάμπι) ή της ΑΕΚ (κέρδισε 1-0 εντός έδρας την Ντιναμό Τυφλίδας) θα αυξήσει το οικονομικό όφελος του "Δικεφάλου", αφού τα χρήματα του market pool που αντιστοιχούν στην Ελλάδα θα αντιστοιχούν σε λιγότερους δικαιούχους.

Το ιδανικό σενάριο

Το πιο προσοδοφόρο σενάριο για τον ΠΑΟΚ είναι το εξής: Ο "Δικέφαλος" να είναι η μοναδική ομάδα που θα συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League, έτσι ώστε να λάβει όλο το ποσό από το market pool, το οποίο πέρσι έφτασε στα 3.400.000 ευρώ και φέτος μπορεί να πάει ακόμη παραπάνω. Εάν λάβει μέρος με ακόμη μια ομάδα τότε αυτό ποσό θα διαιρεθεί δια του δύο και αν δώσουν το παρών στους ομίλους και οι τρεις ελληνικοί σύλλογοι τότε το ποσό θα διαιρεθεί διά του τρία.

Εύκολα, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό πως είναι προς το συμφέρον του ΠΑΟΚ να αποκλειστούν από την συνέχεια του Europa League οι άλλες ελληνικές ομάδες, ώστε να λάβει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα γίνεται.

Υπενθυμίζουμε ότι τα συνολικά έσοδα του ΠΑΟΚ από την περσινή ευρωπαϊκή πορεία του είχαν φθάσει στα 4,2 εκ. ευρώ μικτά και φέτος, σε περίπτωση που πάρει επιπλέον χρήματα από το market pool, μπορεί αν ξεπεράσουν και τα 6 εκ. ευρώ! 

Πηγή: olapaok.gr