Ωστόσο, άλλο τα λόγια και άλλο η πράξη... Και τέτοια "θαύματα" δεν γίνονται και πολύ συχνά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του "τριφυλλιού" σκέφτεται να ξεκινήσει με Ζέκα, Κατσουράνη και Νίνη στον άξονα, με σκοπό να πιέσει από την αρχή τους Ισραηλινούς και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα δώσει άλλον αέρα και άλλη ψυχολογία στην ομάδα, προκειμένου να προσπαθήσει για την πολυπόθητη πρόκριση.

Ωστόσο, άντε και το "τριφύλλι" πετυχαίνει τρία γκολ και στέλνει το ματς στην παράταση. Το πρόβλημα δεν είναι εκεί, αλλά στα μετόπισθεν... Και οι φετινές του εμφανίσεις μαρτυρούν το τεράστιο θέμα που υπάρχει με την λειτουργία της αμυντικής γραμμής, αλλά και γενικότερα της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας.

Χαρακτηριστικά, ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί φέτος ήδη οκτώ (!) γκολ, πέντε από Οντένσε και τρία από την Μακάμπι, ενώ συνεχίζει και μια "παραδοση" τα τελευταία δύο χρόνια, που θέλει τους “πράσινους” να δέχονται τριάρες και τεσσάρες, από ομάδες ισάξιες ή ακόμα και υποδεέστερες από αυτούς (Ατλέτικο (3-1), Γαλατασαράι (3-1), Σταντάρ Λιέγης (3-1), Οντένσε (4-3), Κοπεγχάγη (2-0), Μπαρτσελόνα (3-0)...).

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ελπίζει να δει την πρώτη νίκη της ομάδας ύστερα από 11 παιχνίδια στην Ευρώπη και ευελπιστεί αυτή να συνοδευτεί με ένα "θαύμα".

Το ερώτημα είναι: H άμυνα θα αντέξει;