Γράφει ο Στέλιος Μοσχούλας...

Καλύτερα να ρωτήσουμε τους συναδέλφους που έχουν την τύχη να απολαμβάνουν τα ωραία του επαγγέλματος στο Λβιβ. Πριν από λίγο άκουσα, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, την ανταπόκριση του καλού φίλου, Τάσου Σταμπουλή, ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα για την καθημερινότητα στην ουκρανική πόλη. «Δεν μπορεί κάποιος να ολοκληρώσει έναν διάλογο, όταν αποφασίσει να πιει καφέ με τους φίλους του σε ένα μαγαζί. Συνέχεια πρέπει να γυρίζει το κεφάλι του για να δει... κάτι», ήταν οι πρώτες του εντυπώσεις και συμπλήρωσε: «Το επιφώνημα πώ, πώ..., ακούγεται διαρκώς από τους ΠΑΟΚτσήδες που βρίσκονται ήδη στο Λβιβ. Και πως να μη γίνει αυτό... Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, οι άνδρες είναι το λιγότεροι... αδιάφοροι. Για να μην πω αποκρουστικοί. Το DNA ανδρών και γυναικών είναι... πολύ διαφορετικό». Και μετά από το... ταξίδι των γνώσεων και τις πολύτιμες πληροφορίες για μη ποδοσφαιρικά ζητήματα, ας πάμε λίγο και στο σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Καρπάτι.

Το 2-0 του πρώτου αγώνα μπορεί να μην εξασφαλίζει 100% την πρόκριση του «Δικεφάλου» στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όμως είναι ένα καλό σκορ. Ο πανέξυπνος Λάζλο Μπόλονι αναφέρθηκε ξανά «στα νυχτοπούλια τα οποία δεν κοιμούνται ποτέ» και κάτι ξέρει... Γνωρίζει καλά ότι εξαιτίας και των απουσιών βασικών παικτών (σίγουροι οι Ίβιτς, Κοντρέρας, Γκαρσία, αμφίβολος ο Τσιρίλο, ενώ ο Βιεϊρίνια δεν ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημά του) είναι αναγκαίο να κρατά σε διαρκή εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του, μια και το...απευκταίο για τον «Δικέφαλο» δεν είναι κι απίθανο να συμβεί.

Οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες δίνουν τον ΠΑΟΚ αουτσάιντερ για να κερδίσει την Καρπάτι, αλλά φαβορί για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Οι απουσίες παίζουν το ρόλο τους, αλλά οι ειδικοί δεν έχουν υπολογίσει το εξής: ο ΠΑΟΚ λόγω και των σοβαρών αγωνιστικών του προβλημάτων θα παραταχθεί πολύ διαφορετικός σε σχέση με το πρώτο ματς της Τούμπας, που το γκολ ήταν αναγκαίο. Θα παίξει πιο... σφιχτά, θέλοντας μόνο να μη δεχθεί γκολ. Αντίθετα οι Ουκρανοί θα τα δώσουν όλα για να σκοράρουν από νωρίς, μια κι η τακτική του αιφνιδιασμού παίζει... δυνατά σε τέτοιου είδους αγώνες. Αν δεν τα καταφέρουν απέναντι στον αμυντικογενή ΠΑΟΚ, τότε θα αρχίσουν να αγχώνονται, δίνοντας μεγάλο βάρος στην επίθεση κι έχοντας σημαντικά κενά στην άμυνα. Αν οι Θεσσαλονικείς το εκμεταλλευτούν αυτό με ένα εκτός έδρας γκολ, τότε η Καρπάτι θα δει από την τηλεόραση τους υπόλοιπους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ.

Πηγή: sday.gr