Χωρίς να... μαγέψει ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε πιο άνετα από ότι δείχνει της Καρπάτι με 1-1 στην Ουκρανία, αφού είχε και το 2-0 της Τούμπας. Ο “Δικέφαλος” βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 45' από αμφισβητούμενο πέναλτι, ωστόσο στην επανάληψη ανέβασε ρυθμούς, ισοφάρισε με τον Μπαλάφα στο 55' και στην συνέχεια του ακυρώθηκε και κανονικό γκολ.

«Πάγωσε» στο 45'!

Η Καρπάτι μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με δεδομένο πως έψαχνε την ανατροπή από το 2-0 της Τούμπας, πίεσε ψηλά από τα πρώτα λεπτά. Στο 4' μάλιστα ο Χουντόμπιακ έκανε και το πρώτο σουτ του αγώνα, όμως η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα άουτ, ενώ στο 9' ο Κρέσιτς έδιωξε δύσκολα στην γωνία του το φάουλ του Λούκας. Ο ΠΑΟΚ δεν... πάταγε καλά στο γήπεδο και αυτό βοήθησε τους Ουκρανούς στα επόμενα λεπτά να γίνουν πιο απειλητικοί. Μάλιστα, στο 22' έχασαν και μία μοναδική ευκαιρία, όταν ο Κριστομπάλ πήρε την κεφαλιά, όμως ο Μαλεζάς έδιωξε σωτήρια πάνω στην γραμμή.

Παρά τις... προειδοποιήσεις όμως των γηπεδούχων, οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι δεν ανέβαζαν ρυθμούς. Αυτό είχε αποτέλεσμα η Καρπάτι να κερδίζει έδαφος και να πιέζει όλο και περισσότερο. Τελικά, στο 45' ήρθε και το γκολ, έστω και αν χρειάστηκε η... βοήθεια του διαιτητή. Ο Χουντόμπιακ εκτέλεσε το φάουλ, ο Έτο φάνηκε να τραβάει τον Μπατίστα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε αμέσως πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λούκας, που σημάδεψε σωστά και έκανε το 1-0, σκορ που έδινε ελπίδες πρόκρισης στην Καρπάτι.

Δύο έβαλε, ένα μέτρησε...

Στην επανάληψη με ανεβασμένη πλέον ψυχολογία μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και πίεσε για ένα γρήγορο δεύτερο γκολ. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ αυτή την φορά αντέδρασε και μετά το πρώτο πεντάλεπτο άρχισε να ανεβάζει στροφές. Μάλιστα, στο 55'... καθάρισε και την πρόκριση, αφού ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ετό εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Μπαλάφας από κοντά με ψύχραιμο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από το γκολ και μετά ο “Δικέφαλος” ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και ίσως δικαιούταν και κάποιο ακόμα γκολ, ενώ στο 69' η Καρπάτι είπε... αντίο στο όνειρο της πρόκρισης, μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Φεντέτσκι. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα και τα κατάφερε, αφού στο 73' έστειλε την μπάλα τα δίχτυα. Ωστόσο, ο διαιτητής είχε αντίθετη άποψη, καθώς είδε λανθασμένα πως ο Γεωριάδης που σκόραρε ήταν οφσάιντ. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους παρότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη. Έτσι ο Δικέφαλος δίνει το ραντεβού στην κλήρωση της Παρασκευής για τους ομίλους του Europa League!

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 70' Φεντέτσκι (δεύτερη κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40' Λούκας, 45'+1 Φεντέτσκι, 54' Τκάτσουκ - 24' Γεωργιάδης, 40' Μαλεζάς, 43' Μπαλάφας, 44' Έτο

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Λίνο, Αρίας, Λάζαρ (88' Τσουκαλάς), Φωτάκης, Γεωργιάδης, Βιεϊρίνια (83' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (89' Ρομπέρ).

ΚΑΡΠΑΤΙ: Μπογκαντίνοφ, Οσίπκο, Μπάλαζιτς, Γκόμεζ, Φεντέτσκι, Τκάτσουκ, Χουντόβιακ, Χολόντιουκ (34' Κραβτσένκο), Λούκας, Κριστόμπαλ (74' Πατσέκο), Μπατίστα (67' Κοπόλεβιτς).

90+2' Τέλος αγώνα

88'
Ο Τσουκαλάς στη θέση του Λαζάρ


82' Ο Βιεϊρίνια αφήνει τη θέση του στον Σαλπιγγίδη

81' Σουτ του Γεωργειάδη έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ

75' Ο Πατσέκο αντικαθιστά τον Κριστομπάλ


74' Το ριπλέι έδειξε ότι ο παίκτης του "Δικεφάλου" καλυπτόταν καθαρά από τους αμυντικούς της Καρπάτι, οπότε το σκορ έπρεπε τώρα να είναι 1-2

73' Ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει γκολ με τον Γεωργιάδη στην αντεπίθεση, αλλά ακυρώνεται για οφσάιντ

69' Με δέκα παίκτες η Καρπάτι! Ο Φεντέτσκι είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβάλλεται.

67' Αλλαγή για την Καρπάτι. Ο Κοπόλοβετς αντικαθιστά τον Οσχίπκο

55' Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Λίνο εκτελεί το φάουλ, η μπάλα περνάει από όλους και ο Μπαλάφας με κοντινό σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!
 


 

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

46' Τέλος πρώτου ημιχρόνου

45' Γκολ για την Καρπάτι. Ο Λούκας εκτελεί το πέναλτι και κάνει το 1-0.






45' Κίτρινη κάρτα στον Ετό

44' Πέναλτι για την Καρπάτι. Εκτέλεση φάουλ από το κέντρο από τον Λούκας, ο Έτο τραβάει τον Μπατίστα και τον ρίχνει μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δίνει αμέσως πέναλτι.

39' Ένταση στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και από μία κίτρινη σε Μαλεζά και Λούκας.

34' Eκτέλεση φάουλ του Φωτάκη από πολύ καλό σημείο, η μπάλα πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων

22' Μεγάλη ευκαιρία για την Καρπάτι! Ο Κριστομπάλ παίρνει την κεφαλιά, όμως διώχνει λίγο πριν τη γραμμή ο Μαλεζάς!

24' Κίτρινη κάρτα ο Γεωργιάδης για τράβηγμα πάνω στο Χολόντιουκ

25' Γυριστό σουτ του Λούκας μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, η μπάλα φεύγει άουτ

20' Εκτέλεση φάουλ από τον Τκάτσουκ, η μπάλα φεύγει άουτ

9' Καλή στιγμή για την Καρπάτι. Ο Λούκας εκτέλεσε από πολλά μέτρα το φάουλ, ο Κρέσιτς έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ

1' Έναρξη της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:


Καρπάτι: Μπογκαντίνοφ, Οσίπκο, Μπάλαζιτς, Γκόμεζ, Φεντέτσκι, Τκάτσουκ, Χουντόβιακ, Χολόντιουκ, Λούκας, Κριστόμπαλ, Μπατίστα

Στον πάγκο της Καρπάτι κάθονται οι: Τλούμακ, Γκόντγουιν, Πετρίφσκι, Κοπόλοβετς, Μάρτινιουκ, Κραφτσένκο, Πασέκο

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Λίνο, Αρίας, Λάζαρ, Φωτάκης, Γεωργιάδης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθονται οι: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς, Ρομπέρ, Σαλπιγγίδης