Κάπως έτσι έχει η κατάσταση μετά τα τρία ματς των ελληνικών ομάδων απόψε.

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ κάνανε το καθήκον τους και προκρίθηκαν στους ομίλους. Μάλλον πιο εύκολα ο ΠΑΟΚ, με την ψυχή στο στόμα η Ένωση. Αυτό που έπρεπε, πάντως, το κάνανε.

Η ομάδα του Μπόλονι συνέχισε το περσινό καλό σερί του δικεφάλου στην Ευρώπη. Θυμόμαστε ότι πριν από έναν χρόνο ακριβώς ο ΠΑΟΚ πετύχαινε να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του europa. Κάτι που έκανε και πριν από λίγες ώρες. Μπορεί να αγχώθηκε, αλλά βρήκε σχετικά νωρίς στο β’ μέρος τη λύση για να ηρεμήσει. Και να γεμίσει, βέβαια, το ταμείο της ΠΑΕ. Με λίγα λόγια, ο ΠΑΟΚ στάθηκε στο ύψος του και αν κρίνουμε κι από τα δυο παιχνίδια, πήρε την πρόκριση δικαιότατα, αφού από την Τούμπα κιόλας έκοψε τον βήχα στους αντιπάλους του.

Η ΑΕΚ το πάλεψε πολύ μέχρι να τα καταφέρει. Στο ΟΑΚΑ κέρδισε στο παρά… ένα, ενώ και στην Τιφλίδα είδε τον χάρο με τα μάτια της. Ο Λεονάρντο έδωσε το φιλί της ζωής και τελικά έβγαλε τα τριπλάσια απ’ ό,τι θα κέρδιζε η ΑΕΚ αν τον πούλαγε με μεταγραφή, όπως ήθελε η ομάδα. Ποιος παίκτης προς πώληση έφερε 5 εκ. ευρώ στο ταμείο; Ο Λεονάρντο που τελικά δεν πήρε μεταγραφή! Πάλι καλά, δηλαδή, διότι αυτός κατάφερε να αλλάξει την ροή του αγώνα και να βάλει τα «γυαλιά» στον Χιμένεθ. Με μια διαφορά, όμως. Ότι και ο Λεονάρντο πρέπει να αποκτήσει σταθερότητα στο παιχνίδι του, αφού είναι μια του ύψους, μια του βάθους.

Τρίτος και καταϊδρωμένος ο Παναθηναϊκός. Ό,τι και να έκανε απόψε ήταν εξ’ αρχής δύσκολο το έργο του. Η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Και πάλι, όμως, οι πράσινοι δεν έπεισαν ότι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το εισιτήριο. Η Μακάμπι δεν κινδύνευσε στο α’ μέρος, ενώ μόνο όταν μπήκε ο Καραγκούνης απέκτησε πνοή δημιουργικότητας ο Παναθηναϊκός. Με το 0-1 σκοτώθηκαν και οι τελευταίες ελπίδες πρόκρισης. Με το τελικό 2-1 έμεινε η… πικρή γλύκα μιας νίκης γοήτρου. Ο Παναθηναϊκός, όμως, ξεκινάει καταστροφικά την σεζόν. Αποκλείστηκε από το τσάμπιονς λιγκ, έμεινε έξω και από το γιουρόπα, ενώ με όσα γίνανε στην διακοπή κινδυνεύει και με καμπάνα από πάνω. Όπου φτωχός και η μοίρα του με λίγα λόγια.

Τόσο, πάντως, οι δυο δικέφαλοι, όσο, φυσικά, και ο Παναθηναϊκός χρειάζονται να φάνε άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο πολλά καρβέλια ακόμα για να μπορέσουν να σταθούν σε υψηλότερο επίπεδο. Είναι νωρίς, μόλις που ξεκινάει η σεζόν, όμως έχουν δρόμο μπροστά τους οι τρείς ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΑΟΚ: Την Καρπάτ-ησε και μπήκε ομίλους! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΕΚ: Ένα... αλά Λεόν(αρντο)! (ΒΙΝΤΕΟ)

Παναθηναϊκός: Κι από Αύγουστο.. ΠΑΟ χειμώνα (ΒΙΝΤΕΟ)