Σύμφωνοι, ο εγχώριος τίτλος είναι ο βασικός στόχος κάθε ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό. Ειδικά στην Ελλάδα, από τη στιγμή που εκτός από το γόητρο, εγγυάται και ουκ ολίγα εκατομμύρια ευρώ, από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Σωστά όλα αυτά, όμως καμία ομάδα δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με το πρωτάθλημα. Ή, μάλλον, σχεδόν καμία, διότι στον Ολυμπιακό έχουν την αίσθηση ότι δεν νοείται να τελειώσει η σεζόν χωρίς …φιέστα στο "Καραϊσκάκη".

Κατανοητό από τη μία, αφού …όπως μάθει κανείς, αλλά μήπως στον Ολυμπιακό έχουν …κακομάθει;

Όσο κι αν τους φαίνεται αδιανόητο στο Λιμάνι, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα. Για να μην πούμε ότι αυτό το σενάριο συγκεντρώνει πλέον σαφώς περισσότερες πιθανότητες από ό,τι στην αρχή της σεζόν.

Οι "ερυθρόλευκοι" φυσικά δεν είναι ξεγραμμένοι, αλλά καλό θα είναι να …πατήσουν στο έδαφος και να αρχίσουν να επεξεργάζονται στο μυαλό τους την ιδέα της απώλειας του τίτλου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα το παλέψουν μέχρι τέλους.

Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, το πώς θα χειριστούν στον Ολυμπιακό την κατάσταση από εδώ και πέρα, ειδικά σε σχέση με την ευρωπαϊκή πρόκληση που τους περιμένει.

Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα έχει μια σπάνια ευκαιρία να διακριθεί στο Europa League, κάτι που της λείπει πολύ περισσότερο από ένα πρωτάθλημα.

Επειδή, όμως, στην Ελλάδα έχουμε δει αρκετές φορές την ηλίθια τακτική να σνομπάρονται οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο βωμό του πρωταθλήματος, καλά θα κάνουν οι "ερυθρόλευκοι" να θέσουν τις προτεραιότητες τους.

Η όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο Europa League λογικά θα έπρεπε να είναι ο μεγάλος στόχος για τον φετινό Ολυμπιακό.

Με αυτό το σκεπτικό πιθανότατα θα έπρεπε να λειτουργεί η ομάδα και αυτό λένε πολλοί φίλοι της που ακούμε κάθε μέρα στα ραδιόφωνα ή διαβάζουμε στα σχόλια των σάιτ.

Με αυτό το σκεπτικό έλεγαν πως θα έπρεπε να κινηθεί στις μεταγραφές η ΠΑΕ, η οποία τελικά αφού πρώτα ξεκαθάρισε πως ...δεν κατάφερε να κάνει κάποιο μεγάλο κόλπο, τελικά έκανε κολπάκια τύπου Καζίμ Ρίτσαρντς.

Εκείνο που μοιάζει πιο λογικό, πάντως, είναι πως ένα χαμένο πρωτάθλημα μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα. Τόσα έχει, άλλωστε, ο Ολυμπιακός. Αν, όμως, μαζί του χαθεί και η ευρωπαϊκή προοπτική που έχει φέτος ο Ολυμπιακός, θα πρόκειται για ασυγχώρητο λάθος…