Για τον Ολυμπιακό το ζητούμενο απόψε (22:05) είναι να μην δεχθεί γκολ από την Ρούμπιν Καζάν. Ακόμη και η λευκή ισοπαλία δίνει την πρόκριση μετά το 1-0 στη Μόσχα.

Μπορεί να τα καταφέρει;

Με βάση τα τελευταία του παιχνίδια, ναι. Μετά την ήττα (1-0) στην Ξάνθη για το πρωτάθλημα μετράει έξι σερί ματς δίχως να δεχθεί γκολ. Εχει την αύρα, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε και ένα άλλο στατιστικό. Η ομάδα του Πειραιά στους έξι τελευταίους εντός έδρας αγώνες της για τα κύπελλα Ευρώπης πάντα δέχεται γκολ.

Φέτος κατά σειρά από Μαρσεϊγ (0-1), Ντόρτμουντ (3-1) και Αρσεναλ (3-1). Πέρυσι δέχθηκε γκολ κι από τη Μπέσα (6-1) όσο κι από τη Μακάμπι (2-1) στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Εφαγε γκολ κι από τη Μπορντό (0-1) στον πρώτο αγώνα των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010. Τελευταία φορά που η εστία του δεν παραβιάσθηκε στο "Καραϊσκάκη" ήταν στο 1-0 επί της Αρσεναλ στις 9/12/2009 για το φινάλε των ομίλων του Champions League 2009/10.

Ετσι λοιπόν, δεν θα είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα. Πρέπει να καθαρίσει η επίθεση, αν η άμυνα συνεχίσει το κακό σερί. Η Ρούμπιν πάντως θα τα δώσει όλα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το πρώτο τέταρτο των δυο ημιχρόνων.

Ειδικά το διάστημα 45-60 η ρωσική ομάδα βάζει τον μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων της στο Γιουρόπα Λιγκ εχει πετύχει έξι από τα δέκα της γκολ φέτος. Την ίδια τάση έχει και στο ρωσικό πρωτάθλημα όπου στο 1-15 και 45-60 έχει σκοράρει το 72% των γκολ της.

Αυτό είναι και το διάστημα που έχει δεχθεί το 68% των τερμάτων του φέτος ο Ολυμπιακός σε όλες τις διοργανώσεις!

Πηγή: sday.gr