Mια θριαμβευτική πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ τελείωσε για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Η παρουσία της για δεύτερη απανωτή χρονιά στους «32» του θεσμού μόνο μικρή υπόθεση δεν είναι και για τον «Δικέφαλο» του Βορρά, αυτή η μόνιμη παρουσία του έχει πολλά κέρδη.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα με την Ουντινέζε, οι Θεσσαλονικείς προδόθηκαν από ένα πρόβλημα που γενικά τους ταλαιπωρεί και είναι οι στημένες φάσεις. Έτσι γρήγορα που έγινε το 0-2, δεν υπήρχαν περιθώρια για ανατροπή. Φαινόταν μετά το 1-0 πως κόπηκαν τα φτερά των παικτών και πως ήταν ζήτημα χρόνου και για το 2ο γκολ. Από αυτόν τον νεανικό ΠΑΟΚ, ασφαλώς όμως δεν μπορεί να έχει κάποιος παράλογες απαιτήσεις. Κέρδος τεράστιο, οι εμπειρίες που αποκτούν τα νέα παιδιά, όπως ο Σταφυλίδης, ο Αποστολόπουλος, ο Γιάννου και Γεωργιάδης.

Από αυτό το σπουδαίο ταξίδι ασφαλώς θα έχει κανείς να θυμάται το εκπληκτικό παιχνίδι στο Γουάιτ Χάρτ Λέιν και το Χ με την Ρουμπίν Καζάν. Το 0-0 στο «Φρίουλι» εκεί που ο ΠΑΟΚ έμεινε αήττητος, ένας ΠΑΟΚ που θαρρώ πως στα διπλά παιχνίδια ίσως να πρέπει να μάθει να προσεγγίζει καλύτερα τα ματς.

Ο ΠΑΟΚ, τηρουμένων των συνθηκών και των αναλογιών έκανε μια υπέρβαση και πέτυχε αυτό που είναι δύσκολο ειδικά για τις ελληνικές ομάδες. Το να φτάνεις στο ίδιο σημείο σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, όντας μάλιστα αήττητος εκτός έδρας για παραπάνω από έναν χρόνο είναι σπουδαία υπόθεση. Η συνεπής ευρωπαϊκή παρουσία, μπορεί να δίνει την ευκαιρία στον σύλλογο, να διαφημίζει την ομάδα του, αλλά και τους ποδοσφαιριστές που αναδεικνύει μέσα από τα δικά του φυτώρια.

Πηγή: sday.gr