Ο Ολυμπιακός μπορεί να υπερηφανεύεται, μετά την πρόκριση επί της Ρούμπιν Καζάν, ότι είναι μια από τις λίγες ευρωπαϊκές ομάδες που παίζουν σε τρία ταμπλό τη φετινή περίοδο, διεκδικούν δηλαδή με αξιώσεις το πρωτάθλημα στη χώρα τους, το Κύπελλο και συνεχίζουν σε μια από τις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση για τους πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς μια έρευνα στις ομάδες που συνεχίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ αποκαλύπτει ότι είναι πολύ λίγοι οι σύλλογοι που βρίσκονται σε διαδικασία επιτυχούς πορείας και στις τρεις διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν είναι αυτή τη στιγμή δεύτερος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, δύο πόντους πίσω από τον Παναθηναϊκό. Είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου και συνεχίζει στους "16" του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θ' αντιμετωπίσει την ουκρανική Μέταλιστ, έχοντας πολλές ελπίδες να πάρει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Μόνο άλλοι δύο στο Γιουρόπα

Σε ό,τι αφορά το Γιουρόπα Λιγκ, από τους δεκαέξι που συνεχίζουν στη διοργάνωση, μόνο ο Ολυμπιακός και άλλες δύο ομάδες (μάλιστα από την ίδια χώρα) είναι "μέσα" σε όλες τις διοργανώσεις. Ο λόγος για την Αϊντχόφεν και την Αλκμααρ.

Η Αϊντχόφεν είναι πρώτη στο πρωτάθλημα Ολλανδίας και ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Αλκμααρ, ενώ και οι δύο ομάδες είναι στη φάση των "16" του Κυπέλλου.

Η Μπιλμπάο για παράδειγμα που πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ενώ η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας δεν έχει και αυτή ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου στην Πορτογαλία. Τέλος, η Μπεσίκτας, που τα πάει καλά στο Γιουρόπα Λιγκ, είναι πολύ πίσω στην κούρσα του τουρκικού πρωταθλήματος.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ

Αναφορικά τώρα με την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, οι ομάδες που συνεχίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και διατηρούνται στο κόλπο και στις εγχώριες διοργανώσεις είναι ελαφρώς περισσότερες.

Η Μπαρτσελόνα για παράδειγμα είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, έχει φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, αλλά για το πρωτάθλημα τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, καθώς είναι δέκα πόντους πίσω από τη Ρεάλ και η διαφορά αυτή δεν είναι εύκολο να καλυφθεί.

Στη Γερμανία τα πράγματα είναι σαφώς διαφορετικά, με την Μπάγερν να είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά να διεκδικεί με πολλές πιθανότητες το πρωτάθλημα. Οι Βαυαροί είναι και στα ημιτελικά του Κυπέλλου και βέβαια στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πολύ καλά τα πάει η Βασιλεία στην Ελβετία (πρώτη στο πρωτάθλημα και στα προημιτελικά του Κυπέλλου) ενώ και η Μίλαν είναι στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος και παράλληλα παίζει στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Τέλος, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι στην κορυφή του ρωσικού πρωταθλήματος και συνεχίζει στο Κύπελλο (προημιτελική φάση).

Ομάδες όπως η Τσέλσι, η Λιόν, η Μαρσέιγ και η Νάπολι που συμμετέχουν στη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ πίσω στα πρωταθλήματα των χωρών τους και δεν μπορούν να προσδοκούν σε κατάκτηση του τίτλου.

Συνεχίζουν... απτόητοι

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Ομάδα/Πρωτάθλημα/Κύπελλο/Ευρώπη

Βασιλεία (Ελβετία)/1η/Προημιτελικά/«16» Τσάμπιονς Λιγκ

Μπάγερν (Γερμανία)/2η/Ημιτελικά/«16» Τσάμπιονς Λιγκ

Μίλαν (Ιταλία)/1η/Ημιτελικά/«16» Τσάμπιονς Λιγκ

Ζενίτ (Ρωσία)/1η/Προημιτελικά/«16» Τσάμπιονς Λιγκ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ

Ομάδα/Πρωτάθλημα/Κύπελλο/Ευρώπη

Ολυμπιακός (Ελλάδα)/2η/Ημιτελικά/«16» Γιουρόπα Λιγκ

Αλκμααρ (Ολλανδία)/2η/Ημιτελικά/«16» Γιουρόπα Λιγκ

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)/1η/Ημιτελικά/«16» Γιουρόπα Λιγκ

Πηγή: Goal