Η αρρώστια, το φετίχ, το ανεκπλήρωτο, το δύσκολο, το αξιοκρατικό, το όμορφο, το…όνειρο όπως λέει και το γνωστό σύνθημα. Μπορεί άπαντες να διατείνονται πως βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά η ψυχή των φιλάθλων και η σκέψη των παικτών ιντριγκάρεται από την προοπτική για την αναμέτρηση της δεκαετίας απέναντι στη Manchester United. Αυτή είναι η απόλυτη φαντασίωση, ας μην κοροϊδευόμαστε…Το overlap.gr δημοσιεύει, λοιπόν, το πρώτο άρθρο για τη χαρτογράφηση της Μέταλιστ προκειμένου να προσφέρει στους φιλάθλους την εικόνα της ομάδας που θα αντιμετωπίσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας.

«Τατουάζ» η τρίτη θέση για την ομάδα της αστικής τάξης
Η Μέταλιστ είναι αναμφίβολα η τρίτη δύναμη του Ουκρανικού ποδοσφαίρου, καθώς έχει τερματίσει στην τρίτη θέση τα τελευταία πέντε χρόνια. Πρόκειται για μία ιστορική ομάδα που είναι ταυτισμένη με τον πόνο και τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής, έχει 87 χρόνια ζωής και μόλις ένα κύπελλο Ρωσίας το 1988. Εκφράζει, κυρίως, τους «μεταλλεργάτες» και επί σειρά ετών η πορεία της ήταν συνυφασμένη με την οικονομική κατάσταση της κοινωνικής τάξης που εκπροσωπεί.

Ωστόσο, μετά από μεγάλο διάστημα ανεβοκατεβασμάτων στις κατηγορίες του πρωταθλήματος, εμφανίστηκε στο δρόμο της ένας από τους κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες της Ουκρανίας: ο μεγαλοεργολάβος και μεγαλοτραπεζίτης Ολεξάντρ Γιαροσλάβσκι. Επένδυσε δισεκατομμύρια και μεταμόρφωσε τον «φτωχό εργάτη» σε ανερχόμενη δύναμη του ουκρανικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο overlap.gr