Aναλυτικά τα όσα είπε ο Μίρον Μάρκεβιτς στο Gazzetta.gr:

Παρακολουθήσατε τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τη Ρούμπιν;

«Ναι. Ήταν δυο πολύ δυνατά ματς, με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση έχοντας παρουσιάσει πολύ καλά στοιχεία στο πρώτο παιχνίδι στην Μόσχα. Πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης. Είχε ρυθμό, πολύ καλό στήσιμο και πήρε αυτό που ήθελε. Στην Ελλάδα πέτυχε ένα γρήγορο γκολ και κατάφερε να προκριθεί. Ήταν καλός και βρέθηκε δίκαια στην επόμενη φάση»

Ποιον θα θέλατε για αντίπαλο σας, τη Ρούμπιν ή τον Ολυμπιακό;

«Θα ήθελα την Ρούμπιν. Είναι ομάδα που ταιριάζει περισσότερο στο στυλ, τη φιλοσοφία μας και σίγουρα θα προτιμούσα να βρω μπροστά μου τους Ρώσους. Είχαν και αυτοί όπως και μεις μεγάλη διακοπή, δεν είχαν επίσημα ματς στα πόδια τους, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό ο οποίος βρίσκεται σε φουλ ρυθμό, είναι σε καλή κατάσταση και αυτό μας δυσκολεύει αρκετά. Είναι ομάδα με μεγάλη εμπειρία, κάτι που δεν έχει η Ρούμπιν».

Θα βρεθεί άνθρωπoς σας την Κυριακή στην Κρήτη;

«Ναι, θα παρακολουθήσουμε τον Ολυμπιακό, αν και έχουμε στα χέρια ματς του Ολυμπιακού και ειδικά αυτά με τη Ρούμπιν θα μας βοηθήσουν. Είναι σίγουρο ακόμα ένα δύσκολο ματς αυτό της Κυριακής, αφού ο αντίπαλός μας δεν θέλει να έχει απώλειες στη μάχη που δίνει για το πρωτάθλημα».

Ποιες είναι οι διαφορές της ομάδας του 2008 από τη σημερινή;

«Είμαστε και εμείς νέα ομάδα, υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες, οι οποίοι διαθέτουν ποιότητα. Είμαστε πιο γρήγορη ομάδα, δίνουν βάρος στο σκοράρισμα και στα δυο παιχνίδια με τη Σάλτσμπουργκ τα πήγαμε πολύ καλά. Έχουν αλλάξει πολλά από το 2008, όπως άλλωστε και η σημασία του αγώνα. Πριν τέσσερα χρόνια Ολυμπιακός και Μέταλιστ ήθελαν την πρόκριση για τους «32», ήταν και οι δυο φαβορί και τα κατάφεραν. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και θέλουμε μια μεγάλη πορεία στη διοργάνωση, όπως και ο αντίπαλός μας, όμως ένας από τους δυο θα περάσει»

Στον Ολυμπιακό ποιες διαφορές έχετε διαπιστώσει;

«Είναι εντελώς διαφορετική ομάδα από το 2008, πολλοί νέοι παίκτες, αλλά ίδια φιλοσοφία, αφού παραμένει στον πάγκο ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ένας έμπειρος τεχνικός. Ο Ολυμπιακός είναι πιο επιθετικός, έχει γρήγορη επίθεση, δυνατό κέντρο και παίκτες ικανούς για τη διαφορά. Στην Ουκρανία θα έχει ανάλογη εικόνα με αυτή της Μόσχας, θα κοιτάξει να κρατήσει το μηδέν και να επιτεθεί με αντεπιθέσεις, στις οποίες είναι καλός. Έχει έμπειρους παίκτες στην άμυνα και στο κέντρο, γρήγορη τριάδα μπροστά και τα προημιτελικά είναι μια μεγάλη πρόκληση γι' αυτόν».

Τι σας φοβίζει περισσότερο στον Ολυμπιακό;

«Σίγουρα η επίθεσή του... Αυτό έχω τονίσει και στους παίκτες μου, σε αυτό το κομμάτι θα δουλέψουμε και τις επόμενες ημέρες. Στον Ολυμπιακό δεν πρέπει να δίνει χώρους, αφού παίκτες όπως ο Τζιμπούρ και ο Μιραλάς είναι πολύ γρήγοροι και ικανοί να σου κάνουν τη ζημιά. Αν καταφέρουμε να τον περιορίσουμε θα έχουμε κάνει σημαντικό βήμα πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός τα πάει περίφημα και εντός έδρας, ο κόσμος είναι πραγματικά στο πλευρό του και θα έχουμε ένα δύσκολο έργο στην Ελλάδα. Θα κάνουμε τα πάντα για το πρώτο βήμα στην Ουκρανία».

Αν δίνατε σε κάποια ομάδα τον τίτλο του φαβορί;

«Αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι το έχει ο Ολυμπιακός. Είναι σε φουλ ρυθμό, διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία και άποψή μου είναι πως συγκαταλέγεται στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Εμείς θα έχουμε μόλις ένα ματς πρωταθλήματος, ο αντίπαλός μας δίνει κάθε εβδομάδα και ένα δυνατό ματς, οπότε έχει περισσότερες πιθανότητες»