Λένε πολλοί, ότι η ίδια η ποδοσφαιρική μοίρα, μάλλον χρωστάει στον Ολυμπιακό, μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Εγώ αυτά δεν τα πιστεύω. Έχεις ομάδα; Έχεις και πιθανότητες. Διαθέτεις ρόστερ; Τότε διαθέτεις και ποδοσφαιρικά επιχειρήματα.

Ο Ολυμπιακός στην Ουκρανία, έκανε ό,τι ακριβώς είχε πράξει και στην Ρωσία. Το 0- 1 με την Ρούμπιν Καζάν στην Μόσχα, έγινε... 0-1 στο Χάρκοβο κόντρα στην Μέταλιστ!

Με τον Βαλβέρδε να καταστρώνει ίδιο πλάνο 11αδας, αλλά να μην μπορεί να κινήσει τα... πιόνια του στην «σκακιέρα», με το ίδιο στυλ που 'χε κάνει στο 90λεπτο με την Ρούμπιν.

Κι αυτό γιατί οι Ουκρανοί, ήταν πολύ πιο επικίνδυνοι από τους Ρώσους, δημιουργούσαν εύκολα καταστάσεις ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και ήταν ικανοί να σκοράρουν.

Όμως στο ίδιο πλάνο 11αδας που ανέφερα πιο πάνω, να προσθέσουμε ότι αυτή την φορά, υπήρχε και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος! Ο οποίος ήταν εξαιρετικός και μακράν ο κορυφαίος των πρωταθλητών Ελλάδας!

Την έκανε τη δουλίτσα του ο Ολυμπιακός. Ξέρετε όταν πας να παίξεις διπλό ματς και μάλιστα βρίσκεσαι στην φάση των «16», έχεις υποχρέωση να τα σκεφτείς όλα.

Να μελετήσεις την τακτική, να δεις πως θα κινηθείς και πάνω απ' όλα, τι ζημιές θα καταφέρεις στον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ότι παίρνει προκρίσεις ή παίζει καλή μπάλα. Μαζεύει και βαθμούς στην συνολική βαθμολογία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Χάρκοβο, αυτό που έκανε «μπαμ» από πολλά χιλιόμετρα (μέχρι στο... Κίεβο το βλεπαν που λέει ο λόγος), ήταν πως οι Ουκρανοί (σχετικό κι αυτό μόνο οι δυο από τους έντεκα ήταν από την Ουκρανία), έπαιζαν για να βγάλουν «κι απ' την μύγα ξύγκι».

Η κίνηση στους χώρους, ο τρόπος που ανέβαιναν τα πλάγια μπακ και οι συνεργασίες μπροστά από την περιοχή του Μέγκιερι, σε άφηναν με ανοιχτό το στόμα, για το πως βρίσκονταν μεταξύ τους, μέσα σε τόσο μικρούς χώρους.

Βέβαια, μια καλή φάση να έβγαζε ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κάνει ζημιά. Δεν είναι και μεγάλοι λάτρεις της άμυνας οι Ουκρανοί. Και βγαίνουν μπροστά με ταχύτητα και τρομερό ρυθμό...

Η κούραση έγινε ορατή στο δεύτερο μέρος, δεν μπορεί άλλωστε ένα συγκρότημα να ακολουθεί το ίδιο τέμπο , άσχετα αν βρίσκεται στο δικό του σπίτι.

Ο Ολυμπιακός με μεθοδικότητα έκανε και πάλι τη δουλειά του. Μη γράφουμε τα γνωστά. Ο Φουστέρ απλά, ήταν και πάλι εκεί.

Είναι προσόν για έναν ποδοσφαιριστή να μπορεί να βρεθεί στον... τόπο του εγκλήματος, την ώρα που αυτό μπορεί να τελεστεί!

Και ο Ισπανός το 'χει το συγκεκριμένο ταλεντάκι. Ή θα έρθει από πίσω με συνέπεια η άμυνα να μην τον προλάβει ή να μην υπάρχει παίκτης να τον «φρενάρει» ή θα παραφυλάει, όπως έκανε αυτή την φορά στο γκολ- μαχαιριά στην καρδιά της Μέταλιστ!

Ισαάκ δεν υπάρχει στον Πειραιά, αλλά με του Αβραάμ και του... Νταβίντ τα καλά, η μπουγάδα ξεβγάλθηκε. Τώρα όμως θα πρέπει να γίνει και το... στένωγμα!

Από σήμερα λοιπόν, πρέπει να επισημανθεί ότι: Οι Ουκρανοί θα'ναι εκατό φορές πιο επικίνδυνοι στο Καραϊσκάκη, συγκριτικά με τους Ρώσους.

Κι αν κόντρα στην Ρούμπιν χρειάστηκε να παραστήσει τον... Μπεν Λίπερ ο Κάρολ, καλό θα 'ταν αυτή την φορά να μην υπάρχουν καρδιοχτύπια. Πως θα γίνει αυτό;

Θα το πούμε όταν έρθει η ώρα, απλά είναι ξεκάθαρο, ότι από την στιγμή που θα μπουν στο γήπεδο του Πειραιά οι παίκτες της Μέταλιστ θα τρέχουν σαν παλαβοί να βάλουν γκολ.

Να 'στε σίγουροι, ότι θα αφήσουν ένα σωρό χώρους ακάλυπτους για να το φάνε κιόλας...

Πηγή: sport24.gr