Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη, πέμπτη συνεχόμενη, επικρατώντας της Μέταλιστ με 1-0 στο Χάρκοβο (δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας επικράτηση μετά από αυτή εναντίον της Ρούμπιν στη Μόσχα) και πλέον οι “ερυθρόλευκοι” έχουν στα χέρια τους την υπόθεση πρόκριση.

Γιατί είναι σίγουρο πως η πρόκριση δεν έχει κριθεί ακόμα και αυτό οφείλουν να το έχουν στη σκέψη τους οι παίκτες της ελληνικής ομάδας.

Η νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός ήταν πολύ μεγάλη και επιτεύχθηκε με τρόπο που σίγουρα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακός όσο αυτή στη Μόσχα, αλλά είναι εξίσου πολύτιμη για την ομάδα του Πειραιά. Οι “ερυθρόλευκοι” μπορεί σαν συνολική εικόνα να μην είχαν τόσο καλό βαθμό, όσο απέναντι στη Ρούμπιν στο “Λουζνίκι”, αλλά το στόχο τους τον πέτυχαν και η νίκη μπορεί να “απονεμηθεί” σ' έναν παίκτη που συγκλόνισε με την απόδοση του.

Ο λόγος για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός των “ερυθρόλευκων” ήταν εξαιρετικός, όχι μόνο στα καθήκοντα του ως στόπερ, αλλά και για τις κινήσεις που έκανε στα δύο άκρα της άμυνας του είτε για να καλύψει κενά είτε για να προσφέρει βοήθεια σε Τοροσίδη και Μαρκάνο. Ο Αβραάμ είναι σε φόρμα που δεν περιγράφεται και αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, κάνοντας και καλό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα, τότε οι προτάσεις θα “πέφτουν βροχή” για τον διεθνή άσο.

Η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Παπαδόπουλος ήταν με μια λέξη συγκλονιστική και η βελτίωση που παρουσιάζει κάθε χρόνο ο Παπαδόπουλος είναι αξιοσημείωτη. Κάθε σεζόν παρουσιάζεται και καλύτερος με αποτέλεσμα να είναι αυτή τη στιγμή από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην καλή λειτουργία της ομάδας του λιμανιού.

REDάκια

*Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο, γιατί δεν μπόρεσε να κρατήσει τη μπάλα και να κυκλοφορήσει σωστά το παιχνίδι του. Όχι ότι απειλήθηκε πολύ από τη Μέταλιστ, γιατί γι' αυτό φρόντισαν οι αμυντικοί του, αλλά το θέμα είναι πως οι πειραιώτες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν αυτοί την άμυνα της Μέταλιστ, η οποία είχε προβλήματα, ειδικά στον άξονα. Η τριάδα των χαφ (Μακούν, Ορμπάιθ και Μανιάτης) δεν ήταν στα πάνω της και αυτό προκάλεσε “βραχυκύκλωμα” στους πειραιώτες. Οι τρεις επιθετικοί “αποκόπηκαν” από την υπόλοιπη ομάδα και αυτό ήταν πρόβλημα για τον Ολυμπιακό.

*Τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο; Η καθοριστική άνοδος του Γιάννη Μανιάτη (αλλά και η καλύτερη εικόνα των Μακούν, Ορμπάιθ) έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ο Μανιάτης έδωσε πολλές ανάσες στην ομάδα του στη μεσαία γραμμή. Έκοψε επιθέσεις, έβγαλε κόντρες και κέρδισε φάουλ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εντείνει την πίεση της η Μέταλιστ στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά παράλληλα να τροφοδοτηθούν καλύτερα και ο Μιραλάς με τον Φουστέρ, ώστε να έχει το νου της και στα μετόπισθεν οι Ουκρανοί.

*Η κίνηση του Τζιμπούρ να μην πασάρει στον Μιραλάς σε κόντρα μισό – γκολ του Ολυμπιακού είναι για μένα ανεξήγητη και συνάμα ακατανόητη. Οι “ερυθρόλευκοι” θα μπορούσαν εκεί να είχαν αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητες πρόκρισης αν είχαν διπλασιάσει τα τέρματα τους.

*Για το ρόλο που παίζει ο Φουστέρ στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, τα έχουμε πει μέσα από αυτή τη “γωνιά” εδώ και ενάμιση χρόνο, όταν σχεδόν όλοι αποκαλούσαν τον πρώην μέσο της Βιγιαρεάλ “παλτό”.
*Σημαντικό ζήτημα για τον Ολυμπιακό η απουσία του Μέλμπεργκ στη ρεβάνς στο “Καραϊσκάκη”.

Πηγή: Sentragoal.gr