Μετά τη ρεβάνς με την Ρούμπιν στο "Καραϊσκάκη" ο Βαλβέρδε είχε …καλύψει τον Τζιμπούρ και τον Μιραλάς λέγοντας ότι "οι επιθετικοί είναι από τη φύση τους εγωιστές και εγώ τους παροτρύνω να κάνουν ατομικές ενέργειες".

Ως γνωστόν σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις σε εκείνο το ματς οι δύο ερυθρόλευκοι επιθετικοί προτίμησαν αντί να συνεργαστούν και να τελειώσουν τις φάσεις, να πάρουν μόνοι τους τραβηγμένες προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα.

Στο χθεσινό ματς είχαμε πάλι τα ίδια. Σε δύο φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, πρώτα ο Τζιμπούρ και μετά ο Μιραλάς αρνήθηκαν να σηκώσουν το κεφάλι για να δουν την εύκολη πάσα κι έτσι ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να μετατρέψει την ρεβάνς με την Μέταλιστ σε τυπική διαδικασία.

Σίγουρα είναι σεβαστή η άποψη και η φιλοσοφία του προπονητή, όμως δεν πιστεύουμε ότι ο και ο ίδιος ο Βαλβέρδε πετάει από τη χαρά του όταν, ενώ υπάρχουν προϋποθέσεις για εύκολα οι γκολ, οι επιθετικοί του τις σπαταλούν, λειτουργώντας εντελώς ατομιστικά.

Σίγουρα αυτό θα πρέπει να αλλάξει γιατί όσο προχωράει η διοργάνωση το επίπεδο δυσκολίας θα αυξάνεται και οι ευκαιρίες σε κάθε ματς θα ...μειώνονται. Κι αν ο Τζιμπουρ με τον Μιραλάς δεν αλλάξουν νοοτροπία κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός θα το πληρώσει.