Ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα έχει πετύχει φέτος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός. Από τις ομάδες που συνεχίζουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα μόνο η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός έχουν κατορθώσει να διατηρούν σερί τουλάχιστον πέντε σερί νικών.

Οι "ερυθρόλευκοι" ως γνωστόν μετά το "διπλό" στη Μασσαλία κερδίζουν συνεχώς. Οι νίκες κόντρα σε Άρσεναλ, Ρούμπιν εκτός, εντός και Μεταλίστ ακολούθησαν αυτή επί της Μαρσέιγ και υπάρχει φυσικά η ευκαιρία να διευρυνθεί το σερί.

Οι Καταλανοί είναι οι πρώτοι στη σχετική λίστα καθώς τρέχουν ένα σερί με επτά συνεχείς επιτυχίες, καθώς μετά την ισοπαλία με τη Μίλαν στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσαμπιονς Λιγκ έχουν ξεπεράσει κάθε εμπόδιο που βρήκαν στο δρόμο τους.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία με το 3-1 επί της Μπεσίκτας στο Μεστάγια πέτυχε την έκτη συνεχόμενη νίκη της στο Γιουρόπα Λιγκ.

Συνολικά στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, άλλες δύο ομάδες κατάφεραν ανάλογο σερί, το οποίο όμως διακόπηκε. Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε εντυπωσιακά με έξι στα έξι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πάτησε …φρένο στο πρώτο ματς της φάσης των "16" κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1).

Έξι σερί νίκες είχε πετύχει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και η Άντερλεχτ, όμως αμέσως μετά αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού με δύο ήττες από την Άλκμααρ.