Ο μόνος ίσως που ξέφυγε, από τους συνεργάτες του Βαλβέρδε, ήταν ο Βιγιάγκρα, ο οποίος όμως ήταν τραυματίας από νωρίς στην ρεβάνς με την Σάλτσμπουργκ και δεν έπαιξε και στο πρωτάθλημα με την Όμπολον. Λογικά λοιπόν όλοι περίμεναν να βρεθεί στην αρχική 11άδα, ο κατώτερος του, Ομπράντοβιτς.

Αυτό που δεν περίμεναν οι ερυθρόλευκοι, είναι η αντιμετώπιση, που είχαν από τους αντιπάλους τους, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Όπως μας έλεγαν μετά το ματς, δεν περίμεναν, ότι οι «πιτσιρικάδες» θα ήταν τόσο προκλητικοί στην συμπεριφορά τους, και τόσο σκληροί στα μαρκαρίσματα τους. Θεωρούσαν, ότι θα τους ενδιέφερε να παίξουν μπάλλα, και όχι να κυνηγάνε τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού και να τους βρίζουν κάθε λεπτό. Με αποκορύφωμα την φάση, όπου ο Κριστάλδο έπιασε με μεγαλοπρέπεια τα γεννητικά του όργανα, με το δεξί του χέρι και τα επιδείκνυε στον Τοροσίδη, στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς να τον δει ο διαιτητής. Ο οποίος βρέθηκε στην στόχαστρο των ερυθρόλευκων και ακόμη και ο χαμογελαστός και ήπιος Μέγιερι, του τα έχωσε στην φυσούνα.

Ο αιφνιδιασμός αυτός έπαιξε ρόλο και στην εικόνα των πρώτων 45 λεπτών, όπως παραδέχονταν λοιπόν οι ερυθρόλευκοι. Στα αποδυτήρια, στην ανάπαυλα, με καθαρό μυαλό και με τις «ευγενικές παραινέσεις» του Βαλβέρδε, μπήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη, και το αποτέλεσμα ήταν το γκολ του Φουστέρ, αλλά και η άνετη, όπως εξελίχθηκε επικράτησή τους.

Μετά το τέλος, την τιμητική του στα αποδυτήρια, είχε ο Όλαφ Μέλμπεργκ, ο οποίος παρέδωσε μαθήματα επαγγελματισμού, μιλώντας σε κάθε δημοσιογράφο, που ήταν στην μικτή ζώνη, Έλληνα ή ξένο, και μοίρασε με υπομονή αυτόγραφα σε παιδάκια, αλλά και αρκετές παρουσίες του «ωραίου φύλλου», που είχε και την γιορτή του την Πέμπτη το βράδυ. Πέραση αρκετή, στις όμορφες Ουκρανές, είχαν και οι λάτιν της ομάδας. Οι περισσότεροι από αυτούς πάντως, περίμεναν υπομονετικά το πούλμαν, μπροστά από μία τηλεόραση, που έδειχνε εκείνη την ώρα τον αγώνα της Μάντσεστερ Γ. με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Και το Μέταλιστ Στάντιουμ σείστηκε από τις φωνές τους στην ισοφάριση του Γιορέντε. Φτάνοντας δε στο αεροδρόμιο, τα Ι-phone πήραν φωτιά και όλοι, προεξάρχοντος του Βαλβέρδε, περίμεναν με αγωνία το τελικό αποτέλεσμα από το Ολντ Τράφορντ.

Στην πλευρά των ηττημένων, όλοι οι Βραζιλιανο-Αργεντίνοι έφυγαν δίχως να πουν κουβέντα. Αντίθετα οι Ουκρανοί παίκτες, έστω και μειοψηφία στην ομάδα, είχαν ένα λόγο για τους συμπατριώτες τους, δημοσιογράφους. Αυτός που εξαφανίστηκε από προσώπου γης, ήταν ο Αλεξάντερ Γιαροσλάβσκι. Ο μεγιστάνας-ιδιοκτήτης του συλλόγου, που παρουσιάστηκε μαζί (!) με την 11άδα και τον προπονητή, από τις οθόνες του γηπέδου, πριν την έναρξη του παιχνιδιού, στο γκολ του Φουστέρ έφυγε σφαίρα από την θέση, που καθόταν στην κερκίδα, μπήκε στην σουίτα του εκνευρισμένος, κλείνοντας μάλιστα και τα ειδικά στόρια, ώστε να μην μπορεί κανείς από έξω να βλέπει τις αντιδράσεις του. Είχε ποντάρει πάρα πολλά στην πρόκριση στους «8» και η ήττα από τον Ολυμπιακό του χάλασε τα σχέδια.

Ο Μάρκεβιτς πάντως είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί στην ρεβάνς του Καραϊσκάκη, και έκοβε βόλτες για πολύ ώρα στους χώρους των αποδυτηρίων, μιλώντας με τους συνεργάτες του, και έναν-δύο κολλητούς του δημοσιογράφους. Είπαμε όμως: αυτή την φορά ο Ολυμπιακός είναι περισσότερος υποψιασμένος. Ακόμη και για τις «παγίδες», που θα θελήσει να του στήσει ο Ουκρανός κόουτς.

Πηγή: pamesports.gr