Κάτι από όλα αυτά ή όλα μαζί ,συνηγόρησαν ώστε η νίκη-πρόκριση με 1-0 που κρατούσε στα χέρια του μέχρι το 81', να χαθεί μέσα σε επτά λεπτά από δύο τραγικά λάθη της άμυνας του και ιδιαίτερα του Μέγερι που φέρνει ακέραιη ευθύνη.

Οι πρώιμοι πανηγυρισμοί για τον αποκλεισμό της Γιουνάιτεντ, μεγάλου φαβορί για το τρόπαιο, πήγαν στράφι. Τα όνειρα για μια καλή κλήρωση στην Ελβετία, έσβησαν. Κάποιοι μιλούσαν από τώρα για τον τελικό του Βουκουρεστίου υποτιμώντας την Μέταλιστ. Και τώρα όλοι θα στρέψουν την προσοχή τους αναγκαστικά στο ντέρμπι με τον Παναθηναικό, αν τελειώσει φυσικά, ενώ η ΕΠΟ θα βλέπει τον εαυτό της στον καθρέπτη για την πρόωρη αναβολή του αγώνα με τον ΟΦΗ και δεν θα ξέρει που να κρυφτεί!

Κι όμως όλα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί και ο Ολυμπιακός να πάρει μια πρόκριση-χρυσάφι, που θα ήταν και δίκαιη στο κάτω-κάτω της γραφής γιατί συνολικά ήταν καλύτερος από την Μέταλιστ. Δεν αξιοποίησε όμως τις ευκαιρίες στον πρώτο αγώνα για να διευρύνει το σκορ ενώ και στο Καραισκάσκη έδειξε επιπολαιότητα στο πρώτο ημίχρονο όταν είχε "πατήσει" τους Ουκρανούς.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με την ίδια πευτυχημένη συνταγή στο Καραισκάκη. Εκρηκτικό και συνάμα αποτελεσματικο ξεκίνημα. Μόνο στο πρώτο εικοσάλεπτο είχαν πετύχει ένα γκολ, είχαν ένα τετ-α-τετ με τον Τζιμπούρ, δύο δοκάρια με τους Μιραλάς και Τοροσίδη και συνολικά σε αυτό το διάστημα, εννέα τελικές προσπάθειες. Η Μέταλιστ αναρωτιόταν αν έπαιζε με τους ερυθρόλευκους ή με την Μπαρτσελόνα.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν αλλά δεν ανησύχηασν ιδιαίτερα τους γηπεδούχους. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Ολυμπιακος πιθανότατα εξαιτίας και του τραυματισμού του Ιμπαγάσα, προβλημάτισε με την απόδοση του. Μετά το 65' λαχτάρισε τους οπαδούς του, που πήραν μια ανάσα με το χαμένο πέναλτι της Μέταλιστ αλλά τελικά πήγαν στην "εντατική" με τα δύο λάθη του Μέγερι που χάρισαν δύο γκολ στους φιλοξενούμενους.

Κρίμα, γιατί ο Ολυμιακός θα μπορούσε να ήταν αυτή την στιγμή στους οκτώ του Europa league με πολλές ελπίδες να συνεχίσει ακόμη πιο ψηλά και να φθάσει στους τέσσερις ή ακόμη πιο ψηλά. Όμως στην Ευρώπη τα λάθη δεν συγχωρούνται. Το αντίθετο, στοιχίζουν ακριβά.

Πηγή: pamesports.gr