Η κατάρρευση από το 70΄ και μετά, ο εγωισμός του Μιραλάς και του Τζιμπούρ που εδώ και καιρό δεν συμπεριφέρονται ως συμπαίκτες αλλά ως αντίπαλοι, τα λάθη του Μέγερι, καθώς και οι χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, αφαίρεσαν από τον Ολυμπιακό το πλεονέκτημα της νίκης με 0-1 στο Χάρκοβο κι έστειλαν την Μέταλιστ στους «8» του Europa League.

Την ίδια ώρα οι ερυθρόλευκοι εκτός από το ψυχολογικό βάρος του αποκλεισμού τους από την Ευρώπη θα κουβαλήσουν στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, για το ντέρμπι-τίτλου με τον Παναθηναϊκό και τα προβλήματα τραυματισμών των Ιμπαγάσα, Μανιάτη και Τοροσίδη, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Η ομάδα του Βαλβέρδε «έσκασε» στο β΄ημίχρονο, έμεινε φανερά από δυνάμεις και δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της όπως έκανε στα πρώτα 45 λεπτά.

Η μεγάλη κούραση φάνηκε άλλωστε από το γεγονός των τραυματισμών του Ιμπαγάσα και του Μανιάτη, που βγήκαν εκτός αγώνα χωρίς να έχουν κάποια σύγκρουση με αντίπαλο.

Στο διάστημα του α΄ημιχρόνου ο Ολυμπιακός κατάφερε – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να σκοράρει μόνο μία φορά, ενώ είχε 12 τελικές προσπάθειες, δύο από τις οποίες κατέληξαν στα δοκάρια του Ντισλιένκοβιτς.

Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν τρεις φάσεις για γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο, δέχθηκαν μόνο μία σοβαρή απειλή που εξεδετέρωσε ο Μέγερι στο 11΄, πέτυχαν ένα γκολ στο 14΄ με τον Μαρκάνο, είχαν ένα άχαστο τετ-α-τετ στο 16΄με τον Τζιμπούρ, ένα δεύτερο δοκάρι στο 21΄με τον Τοροσίδη και καλές στιγμές με Μιραλάς και Μανιάτη, οι οποίοι με διαφορετικές επιλογές θα μπορούσαν να έχουν αυξήσει το σκορ.

Όταν όμως, δεν… σκοτώνεις τον αντίπαλο την στιγμή που μπορείς, θα το κάνει αυτός όταν εσύ είσαι στο καναβάτσο! Κι ο Ολυμπιακός δεν έκανε το 0-2 στο Χάρκοβο επειδή ο Μιραλάς θέλει σώνει και καλά να πετύχει ένα γκολ και στην Ευρώπη (την οποία αποχαιρέτησε τελικά χωρίς να τα καταφέρει) ενώ και ο Τζιμπούρ θέλει να παίζει για την… πάρτι του.

Ε, λοιπόν το πάρτι το έκανε η Μέταλιστ, αφού το δεύτερο 45λεπτο ήταν μια τραγωδία για τους γηπεδούχους. Η μπάλα έμεινε ελάχιστα στα πόδια τους και η ομάδα από την Ουκρανία, που έτσι κι αλλιώς ήρθε στην Αθήνα για να πετύχει δύο γκολ και να προκριθεί, προειδοποίησε στο 71΄δοκάρι ο Μπλάνκο.

Λίγο αργότερα ευκαιρία έχασε και ο Τόρες, ενώ στο 77΄ ο Μέγερι απέκρουσε πέναλτι του Ντέβιτς. Κι όμως, οι Ουκρανοί αντί να απογοητευτούν, διαπίστωσαν ότι έπαιζαν κόντρα σε μια ομάδα χωρίς ανάσες στα πνευμόνια της και πίεσαν ακόμα πιο πολύ.

Ο Μέγερι ενώ αντέδρασε σωστά στη φάση του πέναλτι, έκανε δύο συνεχόμενα λάθη αμέσως μετά. Λάθος έξοδο στο 80΄και 1-1 από τον Βιγιάγκρα, λάθος απόκρουση σε κόρνερ στο 87΄ και 1-2 από τον Ντέβιτς.

Ο Ολυμπιακός είπε «αντίο» με άδοξο τρόπο από την Ευρώπη και τώρα στρέφει το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα, όπου για να πάρει τον τίτλο πρέπει να γιατρέψει τις ανοιχτές πληγές του ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής. Το αν θα προλάβει ή όχι, θα φανεί άμεσα.

Πηγή: pamesports.gr