Εντάξει, το αποτέλεσμα μετράει, εντούτοις η αύρα της φετινής πορείας του Ολυμπιακού είναι παραπάνω από θετική.

Βλέπετε τόσο η εικόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και οι εξίσου μεγάλες εμφανίσεις στο Γιουρόπα αποτελούν προίκα των ερυθρόλευκων για τις επόμενες χρονιές. Πλέον δεν δικαιούται να λέει ότι τον ενδιαφέρει πρώτα και πάνω απ' όλα το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Το προφίλ που έχτισε φέτος αποτελεί παρακαταθήκη.

Ο,τι κι αν έγινε, ό,τι κι αν γίνει ακόμα και σοτ πρωτάθλημα η ομάδα του Βαλβέρδε έπαιξε, παίζει και (νόμιζω) θα παίζει πάρα πολύ ωραία μπάλα. Την καλύτερη που έχει παρουσίασει ποτέ στην Ευρώπη και σίγουρα την καλύτερη φετινή στην Ελλάδα.

Με μια μικρή διαφορά. Ο καταιγιστικός ρυθμός που είχε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Μέταλιστ είναι αδύνατον να διατηρηθεί για 90 λεπτά. Όπως και να το κάνουμε δεν είναι η Μπαρτσελόνα, δεν είναι η Ρεάλ, δεν είναι ούτε η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Όταν πηγαίνει με τσίτα τα γκάζια από το πρώτο λεπτό και έχεις την ατυχία να μην σκοράρεις παρά μόνο μια φορά, πρέπει να περιμένεις ότι θα υπάρξει ένα δεκάλεπτο στο οποίο θα κλατάρεις. Δυστυχώς, μια ελληνική ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να αποδίδει σε φρενήρεις ρυθμούς από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Όλα τα υπόλοιπα αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα και είτε αναδεικνύουν ήρωες μεγάλου ανδραγαθήματος, είτε ήρωες τραγωδίας όπως ο Μέγερι. Το ζήτημα στην συγκεκριμένη τραγωδία είναι εάν θα επέλθει η κάθαρση. Εάν δηλαδή ο προπονητής (ο πρόεδρος το έκανε ήδη στα αποδυτήρια) θα μπορέσει να κοντρολάρει ψυχολογικά την ομάδα του για να την επαναφέρει μέσα σε 24 ώρες. Την Κυριακή έχει ντέρμπι και σε αυτό το ντέρμπι μπορεί να καθαρίσει το πρωτάθλημα ή να μπει σε περιπέτειες.

Πολύ φοβάμαι βέβαια ότι από αυτό το ντέρμπι μπορεί να μπει σε περιπέτειες ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτή είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση που θα μας απασχολήσει για αρκετές ημέρες. Ελπίζω (αλλά δεν το πιστεύω) να μην... Εκτός κι αν κάποιοι πάρουν στα σοβαρά (όπως έχουν υποχρέωση) τις... «ενδείξεις».

Με μια ''γλυκιά'' απογοήτευση κλείνει η βραδιά. Είναι όμορφο να αποδέχεσαι τον αποκλεισμό σου γνωρίζοντας ότι ήσουν καλός, ότι έκανες υπέρβαση! Για την ακρίβεια υπερβάσεις. Τώρα αν κάποιοι ήθελαν τελικούς και κούπες είναι μια συζήτηση που και αυτή ανάγεται στην σφαίρα ενός παράλληλου σύμπαντος.

Εύχομαι και την Κυριακή να συζητήσουμε για μπάλα. Από ευχές άλλο τίποτα...

Πηγή: pamesports.gr