Το έχει πιει ουκ ολίγες φορές το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού την τελευταία στιγμή ο Ολυμπιακός στη σύγχρονη ιστορία του. Δεν μιλάμε για απλές ήττες που ήρθαν στο φινάλε, αλλά για γκολ που πέταξαν τους ερυθρόλευκους έξω από διοργανώσεις.

Ας θυμηθούμε τις πιο χαρακτηριστικές από καταβολής Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι τα δυο φετινά δράματα.

Η πρώτη και πιο μεγάλη ψυχρολουσία στο …παρά πέντε, ήρθε το 1999 στο ΟΑΚΑ. Με αντίπαλο τη Γιουβέντους, οι ερυθρόλευκοι, κρατούσαν το χρυσό 1-0 που είχε διαμορφώσει ο Γκόγκιτς από το 12’ και μαζί το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Ελάχιστα λεπτά πριν το τέλος, όμως, ήρθε το σοκ. Δράστης ο Αντόνιο Κόντε, που ύστερα από μια περίεργη σέντρα και μια άστοχη έξοδο του Ελευθερόπουλου βρέθηκε μόνος σε κενή εστία και δεν αστόχησε. Το σλόγκαν ήταν ότι "την πρόκριση την πήρε ο …αέρας".

Ο δεύτερος πικρός αποκλεισμός των ερυθρόλευκων λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα, έλαβε χώρα στο Άνφιλντ το 2004. Οι Πειραιώτες προκρίνονταν και με ήττα μέχρι ένα γκολ στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως το …γλυκό 2-1 από τη Λίβερπουλ κράτησε μέχρι το 86’.

Ο Στίβεν Τζέραρντ δεν είχε πει την τελευταία λέξη και με κεραυνό έξω από τη μεγάλη περιοχή τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη νίκησε τον Νικοπολίδη, έγραψε το 3-1 και χάρισε την πρόκριση στους "ρεντς".

Η Λίβερπουλ μάλιστα κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ στον αξέχαστο τελικό της Πόλης με τη Μίλαν, αλλά όποιον κι αν …ρωτήσεις στο Μέρσεϊσάιντ, εκείνο το γκολ του Τζέραρντ θα χαρακτηρίσει ως την πιο σπουδαία στιγμή της πορείας.

Την επόμενη σεζόν και πάλι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός είχε χάσει το τρένο της πρόκρισης από την Ρεάλ και τη Λυόν, αλλά έπαιζε τα ρέστα του στο Τροντχάιμ για την τρίτη θέση που θα τον κρατούσε σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν μόνο νίκη κόντρα στη Ρόζενμποργκ και είχαν καταφέρει να πάρουν κεφάλι στο σκορ με γκολάρα του Ριβάλντο. Οι Νορβηγοί όμως, αν και έχασαν πέναλτι στο 86 (!) κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Χέλσταντ στο 88' και να πάρουν το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Φέτος ή μοίρα ήταν πιο σκληρή από ποτέ με τον Ολυμπιακό! Όχι μόνο γιατί αυτή τη φορά χρειάστηκε να δεχτεί δύο γκολ μετά το 80 για να αποκλειστεί από τη Μέταλιστ, αλλά γιατί είχε πληγωθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λίγους μήνες νωρίτερα και μάλιστα σε αγώνα που δεν συμμετείχε!

Για όσους το έχουν ξεχάσει, θυμίζουμε ότι η Μαρσέιγ πέτυχε δύο γκολ στο Βεστφάλεν (85’, 87’) και έκλεψε την πρόκριση από τους ερυθρόλευκους, που εκείνη την ώρα επικρατούσαν 3-1 της Αρσεναλ και είχαν στήσει πάρτι στο Καραϊσκάκη με φόντο τους "16" τους Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Γάλλοι μάλιστα, αντί να το …πληρώσουν αργότερα, πέρασαν και την Ίντερ με δύο γκολ στο 93, ενώ ο Ολυμπιακός την πάτησε ξανά στα τελευταία λεπτά στο χθεσινό ματς. Μήπως είναι αυτό που λέμε… ΚΑΡΜΑ;