Με προίκα το 1-0 του Χάρκοβο «κατέβηκε» για να... καθαρίσει την μπουγάδα από το πρώτο ημίχρονο. Και ήδη στο 20' κέρδιζε 1-0, είχε 2 δοκάρια και 6 τελικές!

Η ουκρανική ομάδα με τερματοφύλακα της πλάκας, με αρχιγκαφατζή κεντρικό αμυντικό (μέχρι και υποδειγματικό αυτογκόλ πήγε να βάλει ο Πάπα Γκεγέ) και με ανασταλτική λειτουργία που παρέπεμπε σε... καφενείο, έδειχνε ανήμπορη να αναχαιτίσει τους «ερυθρόλευκους», έχοντας πετάξει από πολύ νωρίς λευκή πετσέτα. Ουσιαστικά περίμενε το... μοιραίο, δηλαδή το 2-0 που έδειχνε να αποτελεί θέμα χρόνου. Ο Βαλβέρδε είχε δώσει εντολή να χτυπήσουν στο αδύναμο σημείο της Μέταλιστ, δηλαδή αφόρητη πίεση ψηλά, με τους «ερυθρόλευκους» να κλέβουν πολύ εύκολα μπάλες και να επιτίθενται κατά κύματα.

Από ένα σημείο και μετά όμως η εικόνα του αντιπάλου ήταν τόσο τραγική που ο Τζιμπούρ, ο Μιραλάς (ακόμη και ο Μανιάτης) έδειξαν να ενδιαφέρονται για το πώς θα σκοράρουν οι ίδιοι (κάτι που είχε πληρώσει ο Ολυμπιακός με την απώλεια ενός δεύτερου γκολ και στο πρώτο ματς). Αποτέλεσμα ήταν να κάνουν μια δωδεκάδα φάσεις αλλά να κολλήσουν στο γκολ του Μαρκάνο (από άψογο σερβίρισμα του Χολέμπας). Ο μυϊκός τραυματισμός και η αποχώρηση του Ιμπαγάσα ήταν το πρώτο ανησυχητικό μήνυμα, για να ακολουθήσει στο δεύτερο ημίχρονο μια σταδιακή αλλά απίστευτη κατάρρευση. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να μένουν από ενέργεια («έφυγε» τραυματίας ο Μανιάτης, με πρόβλημα τελείωσε ο Τοροσίδης), αλλά ακόμη και έτσι η Μέταλιστ έδειχνε ανίκανη να το εκμεταλλευτεί και να ξαναμπεί στην αναμέτρηση.

Δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη τους ευκαιρία ήταν το δοκάρι στο 70' . Ακόμη όμως και το ανόητο χέρι του Μοντέστο που έφερε το πέναλτι που απέκρουσε ο Μεγέρι δεν μπόρεσε να ξυπνήσει τους παίκτες του Βαλβέρδε, αντίθετα λες και πείσμωσε τους αντιπάλους τους. Που στο 81' και στο 87' από το... πουθενά βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ περισσότερο δώρα! Μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν πετύχει στο τέλος και το 1-3, αν ήταν πιο σοβαροί στην τελική προσπάθεια. Στο διά ταύτα: ο Ολυμπιακός εγκλημάτησε στο πρώτο ημίχρονο και τιμωρήθηκε στην επανάληψη, όπου ξεφούσκωσε σωματικά και ψυχολογικά.

Πηγή: Goal