Αλλά ποιος είπε ότι στο ποδόσφαιρο απονέμεται δικαιοσύνη; Τώρα επιστρέφει απόλυτα συγκεντρωμένος στην υλοποίηση του βασικού του στόχου, που δεν είναι άλλος απ' την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ασφαλώς και δεν είναι εύκολη η διαδικασία ανασύνταξης δυνάμεων ενόψει το κυριακάτικου ντέρμπι. Ωστόσο, οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στα δύσκολα. Και ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με όσα μας έλεγαν στα αποδυτήρια οι παίκτες του μετά το «φινάλε» της αναμέτρησης με την Μέταλιστ, θ' ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της τελικής ευθείας της περιόδου, ώστε να πάρει το 39ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Θυμάμαι τον Αλέξη Αλεξανδρή, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής προσέγγιζε πάντα με σοφία τις δύσκολες καταστάσεις. Μετά από επίπονα βράδια, έλεγε πως το καλύτερο φάρμακο για να συνέλθει ο ποδοσφαιρικός οργανισμός είναι μία νίκη στο επόμενο ματς. Μάλιστα, όσο πιο γρήγορα έρθει, τόσο καλύτερο για την ομάδα. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα δώσει το ντέρμπι του ΟΑΚΑ μόλις τρία 24ωρα (κάτι λιγότερο, για να είμαστε σωστοί) μετά τη λήξη του ματς με την Μέταλιστ. Με βάση το σκεπτικό του Αλεξανδρή, είναι θετικό αυτό το γεγονός.

Τα δεδομένα του ντέρμπι είναι λίγο – πολύ γνωστά και δεν αλλάζουν παρά τον αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων» απ' την Ευρώπη. Εδώ, θα μας επιτρέψετε να τονίσουμε πως το φετινό ταξίδι τους σε Τσάμπιονς Λιγκ και Europa Legaue αποτελεί παρακαταθήκη για το "αύριο". Διότι με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο και την απόλυτη στήριξη της ομάδας σε όλα τα επίπεδα απ' τη διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, φάνηκε ξεκάθαρα πως ο Ολυμπιακός μπορεί να σταθεί παντού και να διεκδικήσει στο μέλλον την ευρωπαϊκή διάκριση.

Πηγή: novasports.gr