Δεν λέμε ότι οι Πειραιώτες θα περνούσαν "αέρα" τους Πορτογάλους και θα πήγαιναν στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Σε καμία περίπτωση... Ωστόσο, θα είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να παίξουν στα ίσα για μια ιστορική πρόκριση.

Θα είχε αποφύγει, δηλαδή, ο Ολυμπιακός τις θεωρητικά πολύ καλές ομάδες των προημιτελικών, δηλαδή τις ισπανικές Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ατλέτικο Μαδρίτης, και θα έπαιζε με την ομάδα του γνωστού μας, Κάρλος Φρέιτας, για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά.

Η Σπόρτινγκ είναι ένα πολύ καλό σύνολο, οργανωμένο που απέκλεισε κοτζάμ Μάντσεστερ Σίτι, αλλά δεν είναι και η ...Μπαρτσελόνα. Θα μπορούσε ο καλός Ολυμπιακός που είδαμε φέτος σχεδόν σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια να κοντράρει τους Πορτογάλους και να πετύχει με λίγη τύχη τη μεγάλη ευρωπαϊκή υπέρβαση.

Ωστόσο, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έχασαν αυτή τη μεγάλη ευκαιρία πληρώνοντας το τελευταίο τραγικό δεκάλεπτο κόντρα στη Μέταλιστ. Το μπλακ άουτ στα τελευταία λεπτά και τα δύο γκολ των Ουκρανών στέρησαν από τους ερυθρόλευκους τη δυνατότητα να γράψουν ιστορία. Γι' αυτό λέμε: είναι να μην χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο στον Ολυμπιακό, έτσι όπως τα ...κατάφεραν;