Οπως και με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι Βάσκοι (αν και αρχικά προηγήθηκαν) βρέθηκαν να χάνουν, όμως στη συνέχεια και αφού η τύχη τους χαμογέλασε σε κάποιες περιπτώσεις, ισοφάρισαν και με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάπτο πήραν τεράστια νίκη που της δίνει τη δυνατότητα να ονειρεύονται παρουσία σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1977 όταν είχαν χάσει το κύπελλο UEFA σε διπλό τελικό από την Γιουβέντους. Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Loco Μπιέλσα, η οποία επισκίασε τα δύο γκολ του Ραούλ και μετά το Copa del Rey δείχνει ότι θα κυνηγήσει ακόμα έναν τίτλο. Ξανά πρωταγωνιστής ο Γιορέντε, που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ! Σε ένα ματς που τράβηξε τα βλέμματα όλης της Ευρώπης και είχε παρατηρητή τον Κολίνα, η Μπιλμπάο δεν ξεκίνησε με την τακτική της πίεσης ψηλά και πήγε το ματς περιμένοντας την Σάλκε και ψάχνοντας στην αντεπίθεση, όμβως οι Γερμανοί έκαναν την πρώτη μεγάλη φάση στο 13' με τον Ντράξλερ να περνά τη μπάλα στον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, Χούντελααρ, ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι Βάσκοι απάντησαν με πιο ουσιαστικό τρόπο και γκολ, επτά λεπτά αργότερα, όταν ο Ερέρα βγήκε από δεξιά, έδωσε στον Σουσαέτα που έκανε το σουτ, ο Χίλντεμπραντ έχασε τη μπάλα και ο Γιορέντε έκανε το 0-1, το οποίο δεν έμεινε για πολύ καθώς δύο λεπτά μετά η ομάδα του Χουμπ Στέφενς ισοφάρισε με τον Ουτσίντα να κάνει συρτή σέντρα από δεξιά και τον Ραούλ με κλασικό δικό του γκολ από την μικρή περιοχή να νικά τον Ιραϊθόθ και να κάνει το 1-1. Στη συνέχεια η Σάλκε πήρε τα πάνω της και απείλησε στο 23' με τον Φαρφάν, στο 33' ο Ραούλ δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα από κοντά στα δίχτυα και ενώ ένα λεπτό πριν το σουτ του Γιορέντε είχε κοντράρει και είχε πάει κόρνερ.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με την κεφαλιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου άουτ μετά το φάουλ του Φαρφάν στο 42' και η επανάληψη ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τον Χουράδο να εκτελεί φάουλ και τον Ελληνα άσο να στέλνει ξανά με κεφαλιά τη μπάλα άουτ. Στο 57' ο Ιραϊθόθ απέκρουσε σουτ του Χουράδο και το επόμενο κομμάτι του αγώνα είχε μεγάλη δράση.

Στο 59' με σουτ με τη μία εκτός περιοχής ο Ραούλ έβαλε φωτιά στο «Veltins Arena» με το 2-1 και η Σάλκε κράτησε σφιχτά τα ηνία του αγώνα για το επόμενο τέταρτο και έδειξε διάθεση για τρίτο γκολ για να καθαρίσει το ματς. Ομως παρά τη διπλή ευκαιρία στο 65' με Φουχς και Ραούλ και το ψαλίδι του Χουράδο στο 71', το ματς έμελλε να κριθεί από τρία χτυπήματα των Βάσκων. Στο 73' μετά από κόρνερ από τον Ιμπάι Γκόμεθ, ο Γιορέντε νίκησε με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι Παπαδόπουλο και Μάτιπ για το 2-2. Σοκαρισμένη από το γκολ η Σάλκε λίγο έλειψε τρία λεπτά μετά να δεχθεί και το τρίτο, όμως ο Παπαδόπουλος έκοψε την τελευταία στιγμή, όμως δεν έγινε στο ίδιο στο 81' όταν σε ωραία αντεπίθεση της Αθλέτικ, η μπάλα βγήκε δεξιά στον Σουσαέτα, ο οποίος σούταρε, ο Σόμπερ (είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο στη θέση του Χίλντεμπραντ) απέκρουσε και ο Ντε Μάρκος από κοντά έκανε το 2-3.

Στο 87' φάνηκε ότι η τύχη δεν είναι καθόλου με την Σάλκε καθώς η σουτάρα του Χούντελααρ πήγε στο δοκάρι του Ιραϊθόθ, όπως και στο 89' με τον Ραούλ να βλέπει τον Βάσκο τερματοφύλακα να τον νικά από κοντά. Στο 93' ήρθε οριστκά το τέλος για τους Γερμανούς, με νέα αντεπίθεση και πλασέ του Μουνιαΐν στην κενή εστία...

Οι συνθέσεις

Σάλκε (Χουμπ Στέφενς): Χίλντεμπραντ (46' Σόμπερ), Παπαδόπουλος, Ουτσίντα, Χόγκερ (56' Χόλτμπι), Τζόουνς, Φουχς, Ντράξλερ (56' Ντράξλερ), Μάτιπ, Φαρφάν, Ράουλ, Χούντελααρ.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρσέλο Μπιέλσα): Ιραϊθόθ, Αουρτενέτσε (70' Ινίγο Πέρεθ), Αμορεμπιέτα, Ιραόλα, Ιτουράσπε, Ερέρα (47' Γκόμεθ), Ντε Μάρκος (85' Εκίθα), Μαρτίνεθ, Γιορέντε, Σουσαέτα, Μουνιαΐν.
 

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr


Schalke 0 - 1 Athletic Bilbao από Anatolly7


Schalke 1 - 1 Athletic Bilbao από Anatolly7


Schalke 2 - 1 Athletic Bilbao από Anatolly7


Schalke 2 - 2 Athletic Bilbao από Anatolly7


Schalke 2 - 3 Athletic Bilbao από Anatolly7