Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.

Σίγουρα το Τσάμπιονς Ληγκ είναι η βιτρίνα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Όμως εφέτος το Γιουρόπα Ληγκ πάει να κλέψει λίγη από την λάμψη του «προβεβλημένου αδελφού», με τις ματσάρες που γίνονται, ενώ δεν έχει να ζηλέψει κάτι και σε ονόματα.

Εντάξει, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ δεν μπορεί να υπάρχουν άλλες, αλλά και η 4άδα των ημιτελικών του Γιουρόπα, έχει μεγάλες ομάδες. Απαλλαγμένες μάλιστα από το άγχος του αποτελέσματος, αποδίδουν εντυπωσιακό, χορταστικό ποδόσφαιρο, για τους φιλάθλους.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης «πάτησε» την Βαλένθια, που σε έναν ακόμη εκτός έδρας αγώνα, ήταν εξαφανισμένη. Και έλαμψε και το άστρο του Φαλκάο.

Ο Κολομβιανός είναι μεγάλος σταρ. Και απορώ με την Ρεάλ Μαδρίτης, που ξοδεύει ένα καράβι λεφτά σε «γατάκια» για την επίθεση, πως δεν πήγε να δώσει 40 χαρτιά στην Πόρτο το καλοκαίρι και τώρα να έχει ένα θωρηκτό δίπλα στον Κριστιάνο, που θα έκανε και την βρώμικη δουλειά, που θέλει ο Μουρίνιο, καλύτερα από Μπενζεμά και Ιγκουαίν.

Ο Έμερι είδε όλους τους παίκτες του σε τραγική βραδιά, να κάνουν παιδικά λάθη. Αλλά και ο ίδιος δεν βοήθησε καθόλου από τον πάγκο του, έχοντας εναλλακτικές, αλλά αποφασίζοντας πολύ αργά να αλλάξει κάτι.

Αν δεν έμπαινε το γκολ του Ρικάρντο Κόστα στο 93, η επιστροφή θα ήταν πολύ δύσκολη. Τώρα ελπίζει σε ανατροπή, απέναντι σε μια ομάδα, που έδειξε αδυναμία συγκέντρωσης, με τα δύο γκολ που έφαγε στα χασομέρια κάθε ημιχρόνου.

Στην Λισσαβώνα, η Σπόρτινγκ μοιάζει πολύ σκληρή για να πεθάνει, λες και παίρνει δύναμη από τα πάτρια εδάφη. Τι και αν ήταν το αουτσάιντερ, έκανε μια εντυπωσιακή ανατροπή, εις βάρος της Μπιλμπάο, και στο Σαν Μαμές θα πέσουν κορμιά.

Από ό,τι είδα λίγο, η κλωτσιά πήγε σύννεφο στο Αλβαλάδε, επομένως στην ρεβάνς δεν περιμένουμε τίποτε λιγότερο. Θέλει και χαρακτήρα από τους Βάσκους τώρα.

Σε αντίθεση πάντως με την περυσινή χρονιά, όποιος και αν φτάσει στον τελικό, δεν θα έχουμε ξεκάθαρο προβάδισμα για τον νικητή, και το Βουκουρέστι υπόσχεται μια σπουδαία βραδιά, στις 9 Μαϊου. Απομένει όμως ένα ακόμη βήμα μέχρι τότε.

Πηγή: pamesports.gr