Περίοδο αγωνιστικής κρίσης διανύει η Νιούκαστλ, η οποία έμεινε για 5ο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη. Οι «καρακάξες» έμειναν στο 0-0 με τη Σουόνσι και κατρακύλησαν κι άλλο στη βαθμολογία. Η Νιούκαστλ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κι έχασε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με σημαντικότερη εκείνη του Μπα στο 23'. Ο επιθετικός της Νιούκαστλ έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, ωστόσο είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Βορμ, με το 0-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Ένα βαθμό «τσίμπησε» η Νόριτς μέσα στην έδρα της Έβερτον, από τη οποία απέσπασε ισοπαλία 1-1.Ωστόσο η Έβερτον μπορεί να έχανε τις ευκαιρίες, αλλά η Νόριτς κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 27' στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Χάουαρντ. Ο Χολτ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με όμορφο σουτ νίκησε τον γκολκίπερ της Έβερτον κι έκανε το 1-0. Η Έβερτον έφτασε στην ισοφάριση στο 81'. Ο Ντρέντε τροφοδότησε τον Οσμάν, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.

Τεράστιο διπλό πήρε η Γουέστ Μπρομ με 2-1 μέσα στην έδρα της Μπλάκμπερν, η οποία δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Η Γουέστ Μπρομ κατάφερε τελικά να ανοίξει το σκορ στο 52ο λεπτό. Μετά από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μόρισον, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ρόμπινσον κι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Η Μπλάκμπερν ωστόσο ισορρόπησε το ματς και ισοφάρισε στο 71'. Ο Σαμπά έστρωσε στον Νταν, ο οποίος έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής και έκανε το 1-1. Την τεράστια νίκη στη Γουέστ Μπρομ έδωσε ο Οντεμβίγκι με ένα γκο λστο 89ο λεπτό.

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Φούλαμ, η οποία επικράτησε άνετα με 2-0 της Μπόλτον και σταθεροποιήθηκε στη μέση της βαθμολογίας. Η Φούλαμ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο μέρος, καθώς δημιούργησε πολλές φάσεις, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και πέτυχε και δύο γκολ.

Ο Τζόνσον στο 27ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όχι όμως και ο Ντέμπσεϊ στο 32'. Ο Ρουίς έκανε τη σέντρα με το αριστερό και ο Ντέμπσεί με κεφαλιά νίκησε τον Γιασκελάινεν κι έγραψε το 1-0. Η Φούλαμ καθάρισε στην ουσία το ματς δύο λεπτά αργότερα, καθώς ο Ντέμπσεϊ έκανε την ασίστ αυτή τη φορά και ο Ρουίς τελείωσε ιδανικά τη φάση, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Λονδίνου, με το 2-0 να μένει ως το τέλος.

Φουλάρει για Ευρώπη η Στόουκ, η οποία πέτυχε την 4η σερί νίκη της, καθώς επικράτησε με 2-1 της Γουλβς.
Η Γουλβς κατάφερε να ανοίξει σχετικά νωρίς το σκορ και συγκεκριμένα στο 16ο λεπτό. Ο Τζάρβις ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γουντγκέιτ και ο Χουντ μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που έδωσε ο ρέφερι του αγώνα.

Η Στόουκ ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος και έφτασε στην ισοφάριση στο 57'. Ο Χουθ εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Ντόιλ έστειλε τη μπάλα κατά λάθος στην εστία της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και γύρισαν το ματς στο 69ο λεπτό, όταν ο Εθέρινγκτον έβγαλε τη σέντρα και ο Κράουτς με κεφαλιά νίκησε τον Χένεσεϊ.