Λοιπόν. Να τα βάλουμε τα πράματα σε μια σειρά. Ακόμα κι αν έχανε η Γιουβέντους απόψε με αυτή την φοβερή διπλή ευκαιρία που έκανε η Νάπολι στο 74, και πάλι κατ’ εμέ αυτή θα ήταν το φαβορί για το πρωτάθλημα. Η Μεγάλη Κυρία.

Από εκεί και πέρα, όμως, και η Νάπολι δεν κώλωσε. Το έπαιξε στα ίσια το ματσάκι. Και ισοφάρισε και πίεσε στο β’ ημίχρονο μπας και κάνει το 2-1. Και παραλίγο να το πετύχει.

Συμπάθεια από Ντιέγκο

Όσοι γουστάρανε Ντιέγκο Μαραντόνα έχουνε από τότε πάντα μια συμπάθεια στην Νάπολι. Και την παρακολουθούνε είτε παίζει καλά, είτε όχι. Είτε είναι στα πάνω της, είτε την έχει πάρει η κάτω βόλτα. Είναι στον ιταλικό νότο, λοιπόν, είχε κάποτε ομαδάρα και ειδικά εκείνη την εποχή με τον Μαραντόνα είχε κάνει πολλούς φίλους.

Είναι ωραίο να την βλέπεις τώρα τη Νάπολι να χτυπάει το ματς μήπως βρεθεί σε απόσταση βολής από την Γιουβέντους για το πρωτάθλημα, αλλά κακά τα ψέματα. Καλύτερη ομάδα φαινόταν μέσα στο γήπεδο η Γιούβε. Ακόμα και απόψε που δεν βρέθηκε δα και σε καμία σπουδαία μέρα έμοιαζε να την ελέγχει την κατάσταση.

Μάστορας

Και είναι και κάτι ακόμα. Στα 30φεύγα του είναι πια ο Πίρλο. Αυτόν τον παίκτη, όμως, ρε παιδιά, όσα χρόνια κι αν τον βλέπω, δεν τον χορταίνω. Μάστορας. Μερακλής της μπάλας. Είτε παίζει στην Μίλαν, είτε στην Γιουβέντους μ’ αρέσει να τον χαζεύω. Κάθε κίνηση που κάνει έχει νόημα και φινέτσα. Και σήμερα ήταν καλός, άλλο ότι στο β’ έμοιαζε να κουράζεται. Κάτι φυσιολογικό.

Με τσαγανό

Στο β’ μέρος, πάντως, δεν το συζητάμε ότι η Νάπολι ήταν καλύτερη. Είχε τσαγανό. Πάλεψε. Έδειξε ότι το ήθελε. Όταν, όμως, κάνεις δυο, τρείς ευκαιρίες και δεν το βάζεις το δεύτερο, τότε δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά. Αυτό, φερ’ ειπείν, που έχασε ο Τζεμαϊλί μετά το φοβερό σουτ του Χάμσικ, δεν χάνεται σε τέτοιο ματς. Σαν ατζαμής σούταρε ο Τζεμαϊλί μπροστά σε σχεδόν άδειο τέρμα.

Μανούλα να το κρατάει

Η Γιουβέντους, λοιπόν, είναι μανούλα στο να διαχειρίζεται ένα σκορ. Παραδοσιακά ξέρει να κρατάει τα παιχνίδια εκεί που θέλει αυτή. Και ειδικά αυτή την εποχή η Γιούβε δεν είναι σε άσχημο φεγγάρι. Πατάει καλύτερα στα πόδια της απ’ ό,τι μέχρι πρότινος. Και είναι κάτι που το δείχνει και στην Ευρώπη πλέον.

Από καλό μέταλλο

Γενικά, λοιπόν, μια χαρά ήταν το ματσάκι. Βλεπόταν ευχάριστα. Για Παρασκευή βράδυ, δηλαδή, ήταν σούπερ. Ωραία ατμόσφαιρα, η Γιούβε μπήκε φορτσάτη, έκανε το 0-1 κι έχασε καπάκι τις δυο ευκαιρίες, όμως και η Νάπολι έδειξε ότι είναι κι αυτή από καλό μέταλλο φτιαγμένη.

Από εκεί και πέρα, όπως είπα και στην αρχή, έχω την αίσθηση πως ό,τι κι αν γινόταν απόψε, πάλι η Γιούβε θα το έπαιρνε το πρωτάθλημα.