Οι «παρτενοπέι» αν και προηγήθηκαν μόλις στο 3΄με τον Καγιεχόν, ισοφαρίστηκαν στο 40΄έπειτα από τέρμα του Πινίγια, και επιθετικά δεν μπόρεσαν να βρουν τη λύση μέχρι το τέλος.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ωστόσο, ο Ντε Γκούζμαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «γκριφόνε» για να δώσει το «τρίποντο» στην ομάδα του, που ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στο ματς που έγινε στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα» της Σικελίας, η Σαμπντόρια πήρε ηρωικό βαθμό κόντρα στη γηπεδούχο Παλέρμο.

Ο Ντιμπαλά βγήκε στην κόντρα στο 7΄και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Βιβιάνο για να ανοίξει το σκορ για τους «ροζανέρι».

Η Σαμπντόρια ήταν η μόνη ομάδα που έπαιζε ποδόσφαιρο για το υπόλοιπο του αγώνα κι ας έπαιζε με δέκα παίκτες από το 41΄λόγω της αποβολής του Ρεγκίνι που είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 91΄ και στο έβδομο κόρνερ που κέρδισαν οι Γενοβέζοι (έναντι μόλις ενός της Παλέρμο), η μπάλα κατέληξε στον στόπερ Ντανιέλε Γκασταλντέλο στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Σορεντίνο και έδωσε στην ομάδα του ένα αποτέλεσμα το οποίο άξιζε πέρα για πέρα, αν όχι και τη νίκη, αφού με αριθμητικό πλεονέκτημα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, προσπαθώντας να δημιουργήσει φάσεις, με τον Οκάκα που αγωνιζόταν στην κορυφή να είναι τραγικά μόνος του μετά την αντικατάσταση του Σανσόνε για να καλυφθεί το κενό στην άμυνα.

Νίκη πέτυχε και η Τσεζένα στην επιστροφή της στη Serie A επί της Πάρμα εντός έδρας με 1-0 και σκόρερ τον Ροντρίγκεζ στ 38΄, ενώ η Ίντερ κόλλησε στο 0-0 στην έδρα της Τορίνο με τον Χαντάνοβιτς να αποκρούει πέναλτι για να κρατήσει τους «νερατζούρι» ζωντανούς. Στο 90+2 αποβλήθηκε ο Νεμάνια Βίντιτς.

Ο Αντόνιο Ντι Νατάλε συνέχισε το... βιολί του πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ στη νίκη της Ουντινέζε με 2-0 επί της νεοφώτιστης Έμπολι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
Σάββατο (30/8)

Κιέβο-Γιουβέντους 0-1 (6' αυτ. Μπιράγκι)
Ρόμα-Φιορεντίνα 2-0 (28' Ναϊνγκολάν, 94' Ζερβίνιο)
Κυριακή (31/8)
Μίλαν-Λάτσιο 3-1 (7' Χόντα, 56' Μουντάρι, 64' πεν. Μενέζ-67' αυτ. Αλεξ)
Αταλάντα-Βερόνα 0-0
Τσεζένα-Πάρμα 1-0 (38' Ροντρίγκες)
Τζένοα-Νάπολι 1-2 (40' Πινίγια-3' Καγιεχόν, 95' Ντε Γκουζμάν)
Παλέρμο-Σαμπντόρια 1-1 (7' Ντιμπάλα-90' Γκασταλντέλο)
Σασουόλο-Κάλιαρι 1-1 (42' Τζάτζα-44' Σάου)
Τορίνο-Ιντερ 0-0
Ουντινέζε-Εμπολι 2-0 (57',62' Ντι Νατάλε)