Ανήμερα του αγώνα-ρεβάνς με τη Σπάρτα Πράγας για τους "16" του Europa League, οπαδοί της Λάτσιο έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κολοσσαίο κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού!

Οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι, που σύμφωνα με τα όσα είπαν δεν ανήκουν σε κάποιο κλαμπ, οργάνωσαν αυτή την εκδήλωση "από αγάπη για τη φανέλα και την ιστορία της ομάδας"!

Μοίρασαν μάλιστα ένα φυλλάδιο με τίτλο "“We Love S.S. Lazio 1900, We fight racism” (=Αγαπάμε τη Λάτσιο, πολεμάμε τον ρατσισμό") που περιείχε ένα κείμενο γραμμένο σε αγγλικά και ιταλικά που ανέφερε:

"Είμαστε οπαδοί της Λάτσιο, απλοί άνθρωποι, απλοί ποδοσφαιρόφιλοι που δεν ανήκουν πουθενά.

Είμαστε εδώ επειδή αγαπάμε τα χρώματα και την ιστορία της ομάδας μας, η οποία έχει θεωρηθεί οτι την υποστηρίζουν μόνο ρατσιστές για πολύ καιρό. Όμως οι ρατσιστές είναι μια απλή μειοψηφία που καταστρέφει την ομάδας και όλους εμάς.

Γεννηθήκαμε το 1900 στην καρδιά της Ρώμης, κάνοντας το ποδόσφαιρο προσιτό σε όλα τα παιδιά των δρόμων.

Στο όνομα των ελληνικών χρωμάτων και των Ολυμπιακών Αγώνων γίναμε ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη. Έτσι σήμερα εν ονόματι αυτών των αρχών της ισότητας και της ενότητας, επιστρέφουμε στην καρδιά της Αιώνιας Πόλης, δείχνοντας την αγάπη μας για τη Λάτσιο. Επειδή δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις και ρατσισμό στις καρδιές μας

Αγαπάμε τη Λάτσιο, πολεμάμε τον ρατσισμό"