Οι Ρωμαίοι ήταν εκείνοι πάντως που πήραν σημαντικό προβάδισμα στο ματς, «γράφοντας» το 2-0 με τους Ντιν (23') και Ναϊνγκολάν (27'). Η απάντηση από τους γηπεδούχους όμως ήρθε άμεσα, καθώς Ντ' Αλεσάντρο (33') και Μποριέλο (37') -πρώην Ρωμαίος- έφεραν το ματς στα ίσα.

Ακόμα κι έτσι όμως, η Ρόμα θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη εκ νέου στο σκορ όμως ο Τζέκο έχασε τεράστια ευκαιρία στο 41ο λεπτό.

Κι αφού δεν σκόραρε ο Βόσνιος, ήρθε η ανατροπή από την Αταλάντα! Ο Μποριέλο και πάλι βρέθηκε στη σωστή θέση, εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Γκόμες και σημείωσε στο 51΄το 3-2 για την ομάδα του.

Ο Ιταλός φορ έχασε δύο ακόμη καλές ευκαιρίες, στο 62' και το 67' αντίστοιχα, για να απαντήσει ο Τζέκο, σπαταλώντας ακόμη δύο φάσεις για την ομάδα του... Κι αν δεν ήταν ο Τότι, η Ρόμα θα είχε φύγει με σκυμμένο το κεφάλι.

Στο 86ο λεπτό κι έπειτα από μία φάση διαρκείας, ο πολύπειρος άσος έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής και βρήκε δίχτυα, για να διαμορφώσει το 3-3.

Ένα αποτέλεσμα που άφησε τους «τζαλορόσι» πέντε βαθμούς μακριά από τη Νάπολι και τέσσερις βαθμούς μπροστά από την Ίντερ.